Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersund möter PAOK Thessaloniki i Europa League. Arkivbild.

Östersund: "Vi har bra chanser"

Östersund ställs mot PAOK Thessaloniki i playoff-spelet till Europa League.

Efter att ha besegrat det turkiska storlaget Galatasaray och nu senast luxemburgska Fola Esch väntar Grekland för Östersundspelarna.

PAOK Thessalonik, som slutade tvåa i grekiska ligan förra säsongen, är den sista motståndaren som Östersund behöver besegra för att ta sig till gruppspelet i Europa League.

- Det känns otroligt roligt. Nu har vi bara PAOK kvar, sedan är drömmen där att få spela ett gruppspel i Europa, säger Somi, som gjorde det förlösande 1–1-målet luxemburgska Fola Esch i förra kvalomgången.

"Bra chanser"

TT: Vad tror du om Östersunds chans?

- Vi har bra chanser, självklart. Vilka vi än möter har vi bevisat gång på gång att inget är omöjligt och vi har en stor tro på oss själva, säger han.

Själv vet han inte särskilt mycket om motståndarlaget. Men antagligen kan han få lära sig mer av Östersunds mittback Sotirios Papagiannopoulos, som spelat just i PAOK.

- Han har sagt att det är en stor klubb i Grekland, säger Somi.

Östersund inleder playoff-spelet på bortaplan den 17 augusti. Returmötet sker en vecka senare.

Stor prissumma

Temperaturen i Thessaloniki är ofta över 35 grader.

- Nu har vi spelat borta mot Galatasaray, där det är liknande klimat, och gjort det bra, så jag ser inga som helst problem med det, säger Somi.

TT: Det kanske är till er fördel?

- Jag hoppas det. Speciellt när första matchen är på bortaplan. Får vi ett bra resultat har vi allt i våra händer när vi har hemmaplan. Och vi vet att vi är väldigt starka hemma, säger Somi.

Det är inte bara äran som står på spel. Skulle Östersund besegra PAOK Thessaloniki väntar gruppspel, och en prissumma på 2,5 miljoner euro, motsvarande omkring 24 miljoner kronor.