Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

VM-drottningen Therese Johaug firas efter sitt guld på tremilen av silvermedaljören Ingvild Flugstad Østberg och bronsmedaljören Frida Karlsson.

Överlägsen Johaug fick sitt dröm-VM

Hon har varit överlägsen hela säsongen. Och visst blev Therese Johaug hela skid-VM:s drottning.

Norskan Therese Johaugs comeback efter den 18 månader långa dopningsavstängningen har varit formidabel. Hon vann alla distanslopp som hon ställde upp i fram till VM i Seefeld. Väl i Österrike gjorde hon detsamma.

Facit: tre individuella guld och ett silver i stafett.

- Jag har vunnit alla lopp som jag har ställt upp i det här året och det hade jag aldrig kunna tro när säsongen startade. Jag är väldigt stolt över att stå här i dag med bara förstaplatser, säger Therese Johaug.

Först tog hon guld i skiathlon. Det avgörande rycket kom efter lite drygt två minuter. Segermarginalen på 10 kilometer klassiskt var mindre, endast 12 sekunder ner till tvåan Frida Karlsson, men där har det ryktats att Johaug hade dåliga skidor.

På den avslutande tremilen var det på nytt inget snack. Redan efter fem kilometer stack Johaug ifrån övriga, och sedan var också den guldmedaljen i hamn.

- Jag blev såklart också trött, men jag försökte hitta ett jämnt tempo som jag kunde hålla genom loppet. Men på sista varvet försökte jag njuta lite, och när jag fick den norska flaggan i handen på upploppet så var det en dröm som gick i uppfyllelse.

Medaljerna ger inte bara ära och stolthet. Enligt norska nyhetsbyrån NTB får Johaug motsvarande mer än 1,8 miljoner kronor i bonusar för sina VM-insatser.