Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blake Wheeler anfaller för Winnipeg i lördagens match.

Överlägset Winnipeg vann på hemmaplan

Winnipeg Jets rivstartade på hemmaplan den första semifinalmatchen i Stanley Cup mot Vegas Golden Knights, och Nevada-laget hann sedan aldrig ifatt.

Efter sju och en halv minut stod det 3–0, och även om Vegas snabbt gjorde ett första reduceringsmål blev det aldrig match på riktigt.

- Vi fick en bra start hela laget och kom ut som vi ska göra. Det är bara en vinst av de fyra vi behöver för att gå vidare, men vi är glada över den här starten. Det här är vår hemmaborg och vi hade pratat mycket om att sätta press från början när vi har publiken i ryggen. Det var definitivt skönt att få en sådan bra start i semifinalen, säger Winnipegs ende svensk, Tobias Enström, till Expressen.

I mitten av andra perioden satte Mark Scheifele 4–1 för kanadensarna, och William Karlssons 4–2 sex minuter senare blev sista målet.

- Inte den start vi ville ha. De spelade senast för bara två dagar sedan men var matchredo medan vi inte var det. Vi kommer att se vilket slags lag vi är, nästa är definitivt en måste-match, säger Vegas forward Jonathan Marchessault till nhl.com.

Nästa semifinalomgång mellan lagen spelas i Winnipeg natten mot tisdag svensk tid, sedan åker de till Vegas för match 3 och 4.