Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK:s Chinedu Obasi gjorde två mål för AIK mot Elfsborg. Ändå blev det bara en poäng för de svartgula.

AIK-guld långt borta

AIK tappade 2–0 mot Elfsborg och förmodligen också chansen på SM-guld.

AIK ser ut att få sikta in sig på tredjeplatsen, som innebär kval till Europa League. Efter 2–2 mot Elfsborg är det nu bara sex matcher kvar och en bit upp till både Malmö FF och IFK Norrköping, som ligger precis ovanför i tabellen.

- Resultatet speglar vad som hände i matchen. Vi hade lika gärna kunnat förlora det här. Det känns i botten av själen att det bara blev en poäng. Det är en besvikelse, sade Rikard Norling. 

Blåvitt jagar 

Stefan Ishizaki höll med sin tränare och fruktar nu IFK Göteborg, som ligger fyra precis bakom AIK.  

- Nu får vi vara mer oroliga att Blåvitt kommer ikapp än att oroa oss för guldstriden. Det får vi tänka på mer. Malmö och Norrköping verkar inte kunna förlora. Vi kan inte ”tänka uppåt” utan måste vinna våra matcher så att vi tar den där tredjeplatsen. Först och främst.

Det började bra på Borås arena. AIK, som spelade med låg defensiv press matchen igenom, utnyttjade Elfsborgsslarv och gjorde två mål inom loppet av 51 sekunder. Chinedu Obasi målskytt båda gångerna. Men Viktor Prodell reducerade en minut senare och Per Frick fixade 2–2 med kvarten kvar.

- Vi har matchen i vår lilla säck men lyckas inte knyta ihop den, sammanfattade Rikard Norling. 

Eldrök fördröjde 

Men mest minnesvärt var inte resultatet i sig utan ett långt avbrott direkt efter halvtidsvilan. Den andra halvleken hann börja. Sen försvann den i ett svart moln. På bortasektionen tändes bengaler, rökbomber och så kallade bangers. Flaggor och pappersrullar fattade eld. Enligt SVT skadade sig fem personer lindrigt. 

Det blev ett avbrott på nästan en halvtimme innan domaren Mohammed Al-Hakim blåste igång matchen igen. Då hade matchdelegat, polis, funktionärer och klubbrepresentanter diskuterat säkerhetsläget och kommit fram till att det gick att spela fotboll igen på Borås arena.

- Eftersom det brann i läktaren bröts matchen. Därför togs spelarna in. Vi domare var inte inblandade i beslutet, sade Al-Hakim.