Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anders Gozzi fortsätter som sportchef i AIK och tar dessutom steget ned i båset som assisterande tränare. Arkivbild.

AIK storstädar – doldis ny tränare

AIK satsade högt – men misslyckades med att nå SHL. Nu storstädar den ekonomiskt tyngda klubben i tränarorganisationen, men väljer att behålla sportchefen Anders Gozzi som skrivit nytt treårskontrakt och dessutom blir assisterande tränare. Jussi Salo lyfts upp från J20-laget och blir ny huvudtränare.

"Även om vi ska och måste göra förändringar på ett flertal områden är det ändå angeläget med viss kontinuitet och det är bra och viktigt för AIK Hockey att Anders Gozzi fortsatt är vår sportchef", säger vd:n Anders Olson till klubbens webbplats.

Den här säsongens huvudtränare Tomas Mitell lämnar klubben, liksom assisterande tränarna Peter Nylander och Jeff Jakobs samt målvaktstränaren Robin Danielsson.

AIK har fortfarande inte lyckats skrapa ihop pengar för att klara elitlicensen för spel i hockeyallsvenskan nästa säsong. Även om klubben lyckas blir det en satsning på egna juniorer i framtiden.

"I den verklighet vi är i just nu kommer AIK Hockey behöva fokusera på att utveckla och utbilda fler yngre spelare. Att tillsätta Jussi som huvudtränare för A-laget blir då en väldigt bra lösning då han utvecklat många juniorer – både som lag och individer", säger Gozzi till klubbens webbplats.

Jussi Salo, som skrivit tvåårskontrakt, har tidigare tränat Finlands ungdomslandslag och USA:s U18-landslag. AIK:s långsiktiga målsättning är att 65 procent av spelarna i A-laget ska komma från egna led.