Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Larsson och hans AIK ska försöka vända 0–1-underläge mot danska Nordsjälland i Europa League-kvalet. Arkivbild.

AIK tvingas till "bortaplan" i måstematchen

Måstematch i Europa League-returen hemma mot Nordsjälland. Då tvingas AIK till Tele2 arena. På grund av artisten Justin Timberlake.

AIK har satt sig i ett bekymmersamt läge inför Europa League-returen mot danska Nordsjälland. Efter förlust borta med 0–1 är AIK pressat att vinna för att kunna ta sig vidare i Europaspelet.

Men tron på avancemang är grundmurat, optimismen betongfast.

- Vi ser våra chanser som stora, vi måste tro på det och det känns som att vi hade kunnat vinna matchen i Danmark. Vi kunde skapa chanser där och vi ska kunna skapa chanser här också. Det gäller att vi hittar balansen mellan att gasa och inte släppa in några mål, säger AIK:s mittfältare Kristoffer Olsson.

- Vi ska ha goda möjligheter att vända på det, säger Sebastian Larsson.

Tvingas till Tele2

TT: Vad tar ni med er för lärdomar från senast?

- De gav oss lite problem i början med deras instick bakom våra mittbackar, de kom in och skapade lite farligheter. Det tyckte jag att vi lärde oss av halvvägs in i första halvlek och vi gjorde det mycket bättre efter det och det får vi ta med oss nu också. Sedan är det väl effektiviteten också, säger Larsson.

Men returen får de inte spela i sin hemmaborg – Friends arena. Matchen har flyttats till Tele2 arenas artificiella gräs, vilket stod klart sedan en tid tillbaka. Skälet stavas popartisten Justin Timberlake, som hade konsert under tisdagen, vilket gjorde att naturgräset inte skulle hinna läggas tillbaka i tid för att spel skulle vara möjligt.

Prekära lägen för svensklagen

- Det hade väl passat oss mycket bättre att spela hemma mot ett konstgräslag. Men samtidigt... det är så det är. Det är inget vi kan göra åt saken, så det är ingen idé att gnälla på det heller, säger Sebastian Larsson.

- Man hade helst velat spela på Friends, vi vet att vi är starka där, men det har vi varit på Tele2 också, konstaterar Kristoffer Olsson.

TT: Påverkar det er spelmässigt?

- Det blir ett lite annat spel, men vi har varit starka på konstgräs och vi har många spelare som är bra på konstgräs, säger Olsson.

Det är inte bara AIK som har ett prekärt läge inför returen i Europa League-kvalet. Häcken står inför en mer eller mindre omöjlig uppgift efter att ha förlorat sin första match mot Bundesligalaget Leipzig med 0–4.

Djurgården låg risigt till hemma mot det ukrainska laget Mariupol men reser till Ukraina med utgångsläget 1–1 efter att Aliou Badji räddat de blårandiga med en sen kvittering i förra veckan.