AIK:s Anton Saletros deppar i en annan match. Arkivbild.

AIK utslaget på stopptid

Det blev ett blytungt slut för AIK. Braga satte 2–1 med sekunder kvar av förlängningen i Europa League-kvalet. AIK är nu utslaget.

|

Svenskarna hade med sig 1–1 från Friends arena och var tvunget att göra mål borta mot Braga.

Och Solna-klubben fick en drömstart i kvällshettan på Estadio Municipal i Portugal.

Efter knappa kvarten trädde Kristoffer Olsson in bollen till nyförvärvet Chinedu Obasi – som lånats in från kinesiska Shenzhen och gjorde sin första match sedan återkomsten. Obasi tog med sig bollen i ytan mellan två försvarare och chippade iskallt in den över Braga-målvakten.

Till förlängning

Efter paus handlade mycket om Braga. Och i den 74:e minuten kvitterade Rui Fonte – med god hjälp av AIK-målvakten Oscar Linnér.

Målvakten skulle göra ett rutiningripande och plocka upp en nickskarv från Fransérgio men fumlande med bollen – som tog en bana över honom och studsade i ryggen fram till Fonte, som enkelt stötte in 1–1 från nära håll.

Efter jättetavlan gick matchen till förlängning, och i den 121:a minuten lyckades Raúl Silva trycka in segermålet för hemmalaget efter en stökig situation i straffområdet.

"Oerhört bittert"

Domaren blåste av matchen kort senare och AIK är utslaget efter totalt 3–2 till Braga i dubbelmötet.

- Så oerhört bittert och tungt för AIK, säger kommentatorn Niklas Jarelind i Eurosports sändning.

- Efter att ha jobbat så hårt i 120 minuter... då vill man gå vidare, säger tränaren Rikard Norling till Aftonbladet.

Resultatet innebär att Östersund är enda svensklaget kvar i Europaspel.

Vilka som möts i playoff, sista rundan före gruppspelet, lottas på fredagen. Östersund slog ut Fola Esch från Luxemburg med sammanlagt 3–1.