Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK:s målvakt Oscar Linnér stannar i den allsvenska klubben. Vilket också Kenny Stamatopoulos gör. Arkivbild.

AIK värvar målvakt – och förlänger med Linnér

AIK:s 20-årige målvakt Oscar Linnér förlänger sitt kontrakt med den allsvenska klubben. Linnér har skrivit på ett avtal som sträcker sig över 2020 enligt klubbens hemsida.

"Det har funnits intresse från utländska klubbar där jag erbjudits mer pengar, men i den perioden av min karriär som jag är i just nu känner jag att speltid samt en miljö där jag trivs bra och känner motivation är det viktigaste", säger Linnér till klubbens hemsida.

Han kommer dock få nytillkommen konkurrens om målvaktshandskarna nästa säsong. Mindre än timmen efter Linnérs kontrakt offentliggjordes så presenterade AIK ett nyförvärv på målvaktsposten, nämligen Budimir Janosevic från Brommapojkarna. Den 190 centimeter långe serben har, precis som Linnér, skrivit på ett treårskontrakt.

Detta innebär i sin tur att Kenny Stamatopoulos, som prisades för "årets röst" på Allsvenskans Stora Pris-galan, får en ny roll i laget då även han förlänger sitt avtal med klubben. AIK-trotjänaren har fått rollen som tredjemålvakt och ansvarig för målvaktsträningen.