Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tarik Elyounoussi (till höger) med Norges förbundskapten Lars Lagerbäck. Arkivbild.

AIK värvar norsk landslagsman

AIK fortsätter kapprustningen med Malmö FF inför den allsvenska säsongen. Solnaklubben har värvat norska landslagsmannen Tarik Elyounoussi från grekiska storklubben Olympiakos.

"AIK har utvecklats till en klubb där en spelare som Tarik Elyounoussi som kommer från den internationella scenen vill spela och bidra i den utmaning som klubben står inför med att nå ännu bättre resultat", säger sportchefen Björn Wesström i ett pressmeddelande.

Elyounoussi har gjort 43 landskamper för Norge och spelat för bland annat Hererenveen i nederländska ligan och Hoffenheim i Bundesliga. Avtalet med AIK sträcker sig över två säsonger.

"Jag har skrivit på för AIK för att jag vill tillhöra en klubb som vill vinna titlar och spela gruppspel i Europa, som har en passionerad publik och som har en plan för hur mina egenskaper passar in i sättet som laget vill spela. Jag är mycket glad", säger Tarik Elyounoussi.

AIK har även skrivit kontrakt med Bilal Hussein från U-truppen. Den 17-årige mittfältaren har skrivit på över säsongen 2021.