Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Steen i en match tidigare under säsongen. NU har svensken kommit upp i 950 NHL-matcher, lika många som sin pappa Thomas Steen.

Alexander tangerade pappa Thomas

Alexander Steen har kommit ikapp pappa. När St Louis mötte Arizona spelade Alexander sin 950:e NHL-match i karriären – lika många som pappa Thomas kom upp i.

Thomas Steen spelade för Winnipeg Jets mellan 1981 och 1995. Hans son Alexander NHL-debuterade 2005 och har nu gjort lika många matcher i den nordamerikanska hockeyligan.

- Jag är väldigt stolt. Det är lika roligt att följa Alex som när jag spelade själv, sade Thomas Steen till Expressen inför matchen.

På ett plan har Alexander en bit kvar till pappa. Thomas kom under karriären upp i 817 NHL-poäng (264 mål och 553 assists), hans son har "bara" 598 poäng.

St Louis förlorade matchen med 1–3, trots att laget vann skottstatistiken med 40–22.

- Det är pinsamt. Det är en match vi skulle ha vunnit, sade St Louis Ryan O'Reilly till pressen efter matchen.

- Det fanns inte på kartan att de skulle slå oss. Jag hade massor av möjligheter där jag kunde gjort nåt vettigt. Det var pinsamt.

St Louis ligger trots förlusten kvar på slutspelsplats. Arizona, som har vunnit nio av de senaste elva matcherna, gick förbi Minnesota och ligger nu på den sista wildcard-platsen i Western conference.

Oliver Ekman-Larsson gjorde sitt tionde mål för säsongen när han med 42 sekunder kvar att spela fastställde 3–1 i öppet mål.

- Med tanke på det år vi haft med många skador har vi verkligen kämpat hårt för att komma dit vi kommit nu och förhoppningsvis kan vi fortsätta kämpa och behålla wildcard-platsen, sade svensken.

- Det är det vi fokuserar på. Vi tittar inte på vad de andra gör, vi måste fokusera på oss själva.