Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alingsås målvakt Niklas Kraft jublar. Arkivbild.

Alingsås skrällvann mot Kristianstad

Ett skadedrabbat Alingsås HK lyckades besegra mästarna IFK Kristianstad i första semifinalen i SM.

Med ett tätt försvarsspel och en målvakt som stod för viktiga räddningar lyckades bortalaget trycka till Kristianstad med 24–22, efter att ha gått till halvtidsvila med ett tvåmålsöverläge.

- Vi har ett otroligt lugn hela matchen och följer det vi ska göra till fullo. Vi fick till en hyfsad fullträff och därför vinner vi i dag, säger Alingsås fyramålsskytt Felix Claar till Kristianstadsbladet.

Niklas Kraft i Alingsåsmålet storspelade.

- Jag fattar egentligen inte hur vi orkar hålla den här intensiteten som vi gör idag efter matchen mot Ystad senast. Det är helt otroligt egentligen, men vi har starkt självförtroende och är inne i det till skillnad mot Kristianstad. Vi har tempot kvar i kroppen, säger han till Alingsås Tidning.

Den andra semifinalen, mellan IFK Skövde och Sävehov, blev en jämn historia vann hemmalaget Skövde med 30–29, efter att Sävehov gjort en rejäl uppryckning mot slutet av matchen och sånär tagit ikapp ett femmålsunderläge. Jack Thurin gjorde åtta mål för hemmalaget, medan Matias Helt Jepsen gjorde sju.

- När man vinner med ett mål ska man vara väldigt nöjd. Vi gör 30 mål och vi möter ett väldigt utgrupperat försvar men vi lyckas behålla lugnet. Det är bra gjort. Sedan har vi lite för få räddningar. De hade inte heller många räddningar, säger Skövdetränaren Jonas Wille till Skaraborgs Allehanda.

SM-semifinalerna spelas i bäst av fem matcher.