Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peder Fredricson lät Christian K göra jobbet i den första omgången i lagtävlingen Global Champions League. Och det gjorde valacken med en felfri runda. Nu får All In ta över i lördagens avgörande hoppningar.

All In visade form – då utgick Fredricson

Peder Fredricson tackade för sig och avbröt 1,45-hoppningen med All In på Stockholms stadion. Illavarslande? Tvärtom. Ryttarstjärnan har större framgångar i sikte och nöjde sig med några hinder som uppvärmning.

Tanken är att All In, valacken Fredricson tog OS-silver och EM-guld på, ska gå finalen i Global Champions Tour på lördagskvällen. I lagtävlingen Global Champions League fick Christian K tjänstgöra i den första omgången – och det gick hur bra som helst.

På VM-hästen från Tryon i höstas red Fredricson felfritt, kom trea individuellt i klassen (värt en prischeck på cirka 150 000 kronor) och hjälpte laget Shanghai Swans till en tredjeplats inför andra omgången.

Men om allt går enligt Fredricsons ritningar tar All In över nu.

- Planen är att jag ska hoppa honom i båda rundorna i morgon, så det räckte med en runda i dag, säger han och förklarar varför All In inte behövde slösa mer energi än nödvändigt i uppvärmningsklassen.

"Hoppade bra direkt"

Fredricson nöjde sig med grundomgången i 1,45-hoppningen, där ekipaget var felfritt. Att gå för segern eller en topplacering var inte att tänka på.

TT: Vad tjänar du på att inte rida hela vägen?

- Man tjänar några språng och det ger inget att rida hela, egentligen. Nu tyckte jag att han hoppade bra direkt. Man vill gärna hoppa en kombination så att man gjort det. Jag har inte hoppat honom sedan i Hamburg för två veckor sedan så jag ville gärna hoppa honom några språng inför i morgon.

TT: Mest få ett formbesked och inte ta några risker?

- Ja, ska man rida så fort som exempelvis Malin (klassvinnaren Baryard Johnsson) gjorde måste man verkligen stå på. Det är ingen optimal förberedelse för i morgon och rider man inte fort kommer man på 15:e plats och man får inga pengar för det. Då är det bättre att välja antingen eller, säger Fredricson.

Baryard Johnsson fyra och femma

Malin Baryard Johnsson och hennes Berlin Eagles ligger fyra i lagtävligen. Med Indiana kom landslagsryttaren även femma individuellt.

Henrik von Eckemann, som inte rider för något lag, hade ett nedslag på Que Bueno de Hus och kom på 14:e plats.

Evelina Toveks åtta fel på Dalila de la Pomme betydde 32:a plats individuellt och laget Scandinavian Vikings ligger tia efter första rundan.

Israelen Daniel Bluman vann klassen individuellt och i lag (New York Empire) tillsammans med britten Scott Brash.