Trelleborgs 1–0-skytt Zoran Jovanovic, i förgrunden, i kamp med Jönköpings Joakim Karlsson.

Allsvenskan nära för Trelleborg

Efter sex säsongers bortavaro är den allsvenska comebacken nära för Trelleborg. Skånelaget vann den första kvalmatchen över ett decimerat Jönköpings Södra med 2–0.

|

Det har inte spelats allsvensk fotboll på Vångavallen sedan 2011, men nästa år kan det vara dags igen.

Uppförsbacken är brant för allsvenska Jönköping efter det första mötet som till stor del förstördes av utvisningen på André Calisir i slutet av första halvlek.

Calisir, som också är avstängd i returen, fick sitt andra gula kort sedan han fällt Trelleborgs 1–0-skytt Zoran Jovanovic.

Då hade Jönköping tagit sig in i matchen och börjat skapa farliga chanser efter Trelleborgs flygande start. Speciellt Tommy Thelin såg glödhet ut.

Snygga mål

Hemmalaget tog ledningen i 20:e minuten genom Jovanovic som sköt 1–0 på en halvvolley som satt perfekt i målvakten Anton Cajtofts bortre hörn.

Även det andra målet, i 65:e minuten, var riktigt tjusigt. Dino Islamovic lyfte in bollen perfekt i gästernas straffområde och Salif Camara Jönsson vräkte sig fram och styrde in 2–0 med högerfoten inför 4731 åskådare på Vångavallen.

- Det är Dino som vanligt som hittar de fina bollarna i bortre delen där vi vet att de är svaga, sade Camara Jönsson.

Ett mål som tog Trelleborg, som under sina mörka år även varit nere i ettan i tre säsonger, halvvägs – eller mer därtill – mot en allsvensk comeback.