Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anja Mittag tror att det är högst osannolikt att Linköping ska tappa poängen som krävs för att hennes Rosengård ska få guldfira i höst. Arkivbild.

Allsvenskans guldstrid: Avgjord eller inte?

Sju poäng att ta in med fyra matcher kvar. Stjärnanfallarnas åsikter om guldstridens livsgrad skiljer sig inför damallsvenskans avslutning.

Fyra allsvenska matcher återstår och Rosengård är sju poäng efter det regerande mästarlaget Linköping i toppen. Något fokus på serieledaren har dock inte anfallaren Anja Mittag och övriga spelare i Malmöklubben.

- Vi måste fokusera på oss själva. Vi kan inte fokusera på Linköping. Vi måste vinna våra matcher och kvalificera oss till Champions League. Det är viktigt, säger Anja Mittag.

- Det andra kan vi inte påverka. Jag vet inte om Linköping kan förlora alla sina matcher nu, säger 32-åringen och fortsätter:

- Jag ser det som helt omöjligt.

Vill fortsätta näta

Den tyska stjärnanfallaren återvände till Malmö och Rosengård efter två år i Paris Saint-Germain och Wolfsburg. I årets allsvenska har hon startat i 13 matcher och står noterad för fyra mål. I veckan blev hon även målskytt i Champions League – hennes 50:e CL-mål i karriären. En milstolpe som hon är ensam om att ha uppnått.

Nu hoppas Mittag att målformen håller i sig även i de återstående fyra allsvenska matcherna.

- Jag hoppas att jag kan fortsätta att göra mål och hjälpa laget, säger Mittag, som har tagit två SM-guld med Malmöklubben och vunnit den allsvenska skytteligan två gånger.

Även om Mittag menar att ytterst mycket ska till för att Linköping ska tappa sitt övertag så har ännu ingen guldhybris infunnit sig i Östergötland. Åtminstone inte för Marija Banusic.

- Vi har tuffa matcher nu. Vi har spelat Champions League, haft många matcher och nu fokuserar vi bara. Vi tar ingenting för givet. Vi fokuserar på oss själva och på att vinna de matcher som återstår, säger Linköpingsanfallaren.

"Vinnarmentalitet"

Trots att man är regerande mästare så har ett nykomponerat Linköpings framfart i årets allsvenska höjt många ögonbryn i Fotbollssverige.

- Vi kände aldrig någon press från första början. Vi ställde inga höga krav utan fokus låg på att få ihop laget och sammansvetsa allt. Sedan kom det ganska mycket nya spelare i somras också så vi fick börja om lite igen där. Men jag tycker att vi har klickat och alla har insett att det behövde ske snabbt. Det känns väldigt positivt.

TT: Känner ni extra press nu när ni faktiskt har guldet i egna händer?

- Nej, vi vet att vi leder och att vi gör det med sju poäng. Men de sju poängen kan försvinna lika snabbt som vi har fått dem. Vi får bara fokusera på att göra vårt jobb och gå in med samma inställning i varje match. Vi har en vinnarmentalitet som sitter i väggarna som vi också lever utifrån på träning.