Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Alm blir ny tränare i Häcken.

Alm vill förnya Häcken

Mikael Stahre försvann efter redan ett år. Nu sätter Häcken sitt hopp till Andreas Alm i stället.

Mikael Stahres plötsliga avhopp nyligen kom som en chock för Häcken, som hade räknat med att få behålla tränaren som ledde laget till fjärdeplatsen i allsvenskan under året. Men ersättaren var relativt snabbt hittad.

- Vi hade ju en träff för exakt ett år sedan och vi hade väl inte trott att vi skulle ses här igen nu med samma syfte, säger klubbdirektören Dennis Andersson.

- Men det har varit en väldigt snabb och enkel process.

Andreas Alm har precis som företrädaren ett förflutet i bland annat AIK. Han kommer dock närmast från Vejle i den danska andraligan, en klubb han lämnade i förtid i somras.

- Det blev så. Det tror jag var bra för alla, ibland kan det vara så att det ger mest energi att inte jobba ihop vidare, utan att båda parter får göra det de är bra på, säger Alm.

- Ibland funkar det inte bara, så är det ju. Det var i stort sett en blind date, ibland blir de inte perfekta.

"Progressiv klubb"

Alm, som tränade AIK mellan 2011 och 2016, flyttade hem till Sverige efter sommaren och har ägnat hösten åt att läsa in sig på den senaste fotbollsforskningen. Men, konstaterar han, det är lika viktigt att vara på tårna när allsvenskan drar i gång igen i vår. Bland annat har ju även lokalkonkurrenten IFK Göteborg fått en ny tränare i Poya Asbaghi.

- Ja, det är ju en del nya tränare även i den här staden. Man måste vara väldigt snabb att uppfatta saker även i nästa års allsvenska för att nå framgång, säger Alm.

- Häcken har alltid varit en progressiv klubb och de flesta går förstås i gång på det här med nyskapande. Men samtidigt kan det vara även småsaker, som ger klubben en boost.

"Lagt åt sidan"

Mikael Stahre lämnade nyligen Häcken – mot klubbens vilja – efter bara en säsong, för att i stället bli tränare för San Jose i amerikanska fotbollsligan MLS. I stället har nu Andreas Alm skrivit på ett treårskontrakt – med en del förändrade formuleringar i kontraktet, berättar sportchefen Sonny Karlsson.

- Ja, vi lärde oss lite naturligtvis om bland annat arbetsrätten. Man kan inte dra det hela vägen, men visst har vi tänkt på det, säger Karlsson, som nu hellre blickar framåt än bakåt.

- Jag är ganska bra på att bli förbannad just i stunden. Sedan gäller det inte lägga kraft på det, men jag hoppas att Mikael känner att det blev fel. Därmed är den frågan lagd åt sidan för all framtid.