Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adam Almquist gratuleras av Victor Olofsson efter sitt andra mål för kvällen, som betydde 4–1 för Frölunda i segermatchen mot Rögle.

Almquist gör poängen han värvats för

Adam Almquist värvades till Frölunda från mästarlaget HV 71 för att bli en offensivt viktig back. Han klarar rollen bra. Med två mål och en assist i 5–1-segern mot Rögle är Almquist trea i Frölundas poängliga.

När Henrik Tömmernes lämnade Frölunda för spel i Schweiz behövde Göteborgslaget en ny back som är bra i powerplay och gör många poäng, vid sidan av 17-åriga superlöftet Rasmus Dahlin. In kom Adam Almquist, 26, med rutin från både Nordamerika och KHL förutom moderklubben HV 71.

Nu har han gjort fyra mål och totalt 15 poäng för Frölunda i höstens SHL. Bara Ryan Lasch (26 poäng) och Victor Olofsson (16) är före i lagets interna poängliga.

Mot Rögle sköt Adam Almquist själv 2–0 och 4–1, båda i powerplay, innan Ponthus Westerholm styrde in smålänningens skott till 5–1.

Upp över strecket

Segern var Frölundas tredje i rad, och förde upp det tippade topplaget över kvartsfinalstrecket i SHL efter en tid på fel sida.

- Mål är det inte jätteofta jag gör, men det var skönt att de trillade in i dag, säger Adam Almquist ödmjukt.

Han känner mer förtroende i Frölunda än han fick i HV, bland annat med mycket speltid i powerplay. Tio av hans poäng har kommit i den spelformen.

- Det har funkat hyfsat, konstaterar Almquist.

Mustonens tredje

Hela Frölunda gladdes förstås åt tredje raka vinsten, efter fyra förluster i rad innan dess.

- Det är små detaljer som avgör matcherna. Ett tag tyckte jag det studsade lite emot oss. När vi bra förlorade vi ändå. Men ibland var vi kassa och förlorade, konstaterar Adam Almquist.

- Men nu lägger vi ner ett jävla jobb, gubbarna täcker skott och Johan Gustafsson är bra i målet. Vi gör lite mer mål nu också, det underlättar...

En som bidrar till det är nye Joel Mustonen, som nu gjort mål i alla sina tre matcher för Frölunda.

Blekare Rögle

Rögle slog Örebro stort i tisdags när Cam Abbott gjorde debut som tränare. Nu mötte skåningarna ett för svårt motstånd.

- Vi hade inte samma energi som häromdagen, säger Abbott.

- Vi vet att om vi ska slå något mer lag måste vi vara på topp och alla vara med till 100 procent, tillägger Rögles tränare, som ändå hittade några positiva bitar att ta med.

Lagen möts igen redan på tisdag, men då i Ängelholm.