Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Estelle Alphand inför världscuppremiären i Sölden i höstas. Arkivbild.

Alphand missar VM: "Inte hundraprocentig"

Det blir inget VM för alpintalangen Estelle Alphand, som gått en kamp mot klockan för att bli bra från sin fotfraktur.

Estelle Alphand var det största frågetecknet inför uttagningen till storslalomen och slalomen på VM i Åre. 23-åringen, som bytte det franska mot det svenska landslaget inför förra säsongen, startade säsongen övertygande. I november ådrog hon sig dock en fraktur i fotleden och har varit borta sedan dess.

- Allt går enligt plan. Men tyvärr ser vi att benet inte riktigt håller för upptrappningen som behövs in mot tävlingen, säger Lars Melin.

- Tyvärr räckte inte tiden och det hade inte varit rättvist mot de andra tjejerna att vänta längre med uttagningen.

"Två spjutspetsar"

Samtidigt hamnar Emelie Wikström utanför truppen. Bakom de givna namnen Frida Hansdotter, Anna Swenn-Larsson och Sara Hector får i stället Ylva Stålnacke, Charlotta Säfvenberg och Magdalena Fjällström chansen på hemma-VM i Åre.

- Det har utkristalliserat sig ganska bra den senaste tiden, inte minst i sista tävlingen, säger Melin.

- Vi har två spjutspetsar i Frida och Anna, men alla tjejer som kommer till start är på uppåtgående formmässigt.

Ny generation

På herrsidan är föryngringen ännu tydligare. Kristoffer Jakobsen får som väntat chansen i slalom bakom de på förhand givna André Myhrer och Mattias Hargin. Samtidigt får även de båda 18-åringarna Carl Jonsson och Axel Lindqvist möjligheten att visa upp sig på hemmaplan.

"Vi står inför ett generationsskifte och det är en stor möjlighet för våra yngre åkare att ta del och lära sig av de äldre", säger herrchefen Fredrik Kingstad i ett pressmeddelande.

VM-truppen i fartgrenarna presenterades i tisdags. På söndagen utökades super-G-truppen dock med Mattias Rönngren, som senare ska köra även storslalomen.