Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengårds Glodis Perla Viggosdottir och Linköpings Marija Banusic i kamp om bollen ni toppmötet i damallsvenskan, där båda gjorde mål.

Andersson: "Bättre än noll poäng"

Linköping var bara minuter från att koppla järngreppet om sitt andra raka SM-guld. Då föll Rosengårds 2–2-kvittering.

I den 88:e minuten nickade Rosengårdsmittbacken Glodis Perla Viggosdottir in 2–2 bakom Linköpingsmålvakten Cajsa Andersson. Resultatet på Malmö IP, inför drygt 2 500 åskådare, gör att damallsvenskan lever under hösten – med sju omgångar kvar är Linköpings serieledning före tvåan Rosengård fortsatt fyra poäng stor.

- Det är klart att man vill hålla 2–0 och åka hem med tre poäng, säger landslagsbacken Jonna Andersson.

"Definitivt inte nöjd"

I nästa andetag inser ändå vänsterbacken att poängen kan vara mycket värd.

- Så länge vi tar de poäng vi behöver de resterande omgångarna är ju det här bättre än noll poäng.

Linköping har förlorat två gånger denna säsong mot Rosengård – 0–3 i våras i allsvenskan och 0–1 i Svenska cupen-finalen två veckor före seriefinalen i Malmö. Det oavgjorda resultatet gladde dock inte tränaren Kim Björkegren.

- Jag är definitivt inte nöjd, men hade jag fått en poäng före matchen hade jag ju definitivt tagit den poängen, säger Björkegren.

Efter att Kristine Minde gett gästerna ledningen i mitten av den första satte anfallaren Marija Basunic, som i dagarna gör comeback i landslaget efter två och ett halvt års frånvaro, iskallt 2–0-målet med en chipp över Rosengårdsmålvakten Erin McLeod – 22 sekunder in i andra halvlek.

- Någonstans tappar vi matchbilden lite för tidigt. Det blir naturligt att man försöker spela på det på bortaplan, men jag hade önskat att vi kunde ha hållit laget uppe lite mer, säger Björkegren.

TT: Men poängen kan bli viktig?

- Jätteviktig poäng, men å andra sidan kunde vi ha haft sju poängs ledning, säger Linköpingstränaren.

Seger: "Frustrerande"

Rosengårds första mål i matchen svarade Ella Masar för när hon nickade in 1–2-reduceringen i den 69:e minuten. Åtta minuter före pausvilan kunde dock landslagsstjärnan Caroline Seger ha kvitterat, men Rosengårdsmittfältaren brände en straff. Det tog lång tid innan 32-åringen kom ut från omklädningsrummet efter matchen.

- Det är frustrerande. Man missar en straff och den är inte ens på mål. Sådant gör ont. Sedan känner vi att vi är bättre än Linköping. Vi får ändå med oss en poäng trots att vi ligger under med 2–0, men det är tungt såklart, säger Seger.

En poäng som trots allt gör att allsvenskan lever med sju omgångar kvar att spela.

- Det är ju 21 poäng kvar att spela om. Får Linköping full pott är de värdiga vinnare. Vi kan bara göra vårt och fokusera på varje match, och ta våra poäng så att om de tappar måste vi vara med (i tabellen), säger Rosengårdsmittfältaren.