Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ebba Andersson hade bara en mening i sig under måndagens presskonferens i Seefeld.

Andersson frisk men mållös inför VM-starten

Ebba Andersson är frisk och redo att göra entré i skid-VM. Vad hon känner inför 10 kilometer klassiskt? Svårt att säga.

Andersson har tagit ett stort kliv in i världstoppen den här vintern. Med sex individuella pallplatser i världscupen är det egentligen bara norska suveränen Therese Johaug – obesegrad hittills den här säsongen – som har imponerat mer i distansloppen.

Irriterade luftvägar tvingade Andersson att stå över lördagens skiathlon, men nu är hon tillräckligt frisk för att tävla. Som en av medaljfavoriterna på 10 kilometer klassiskt är hon dock bokstavligt talat fåordig om sina chanser i loppet.

Håller tyst

En mening är allt hon mäktar med:

- Jag har varit pigg hela tiden men det som har varit mitt problem är rösten, jag har varit väldigt hes. Jag har verkligen försökt undvika att prata, och det är också anledningen till att jag inte kommer att göra några fler intervjuer i dag. Jag vill verkligen spara på rösten nu när den börjar bli återställd. Men jag ser verkligen fram emot att vara tillbaka i tävlingsspåret, säger Ebba Andersson.

En relevant fråga skulle kunna vara om man måste kunna prata för att åka skidor. Eftersom Andersson belagt sig själv med munkavle, går frågan till landslagschef Rikard Grip.

"Flera kan lyckas"

- Att ha en röst när du åker skidor är nog inte så viktigt. Men det är en prestation som ska genomföras så med tanke på hur det har varit den senaste tiden får hon väl spara på rösten, säger Rikard Grip.

Han vet i alla fall att Andersson normalt sett ska slåss om pallplatserna.

- Vi har ju på något sätt flyttat fram positionerna på damsidan. Det är flera som har potentialen att lyckas i morgon och om vi ska se hur säsongen har sett ut så här långt, utan eventuella infektioner och liknande, så är det Ebba som har presterat bäst av damerna.