Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne Andersson säger att matchen blev som han tänkt sig.

Andersson: "Vi är halvvägs"

Inget är vunnet, inget är förlorat, inget är avgjort. Och lägger till:

Den enorma glädje spelarna visade på planen efter 1–0-segern mot Italien i det första VM-playoffet fick inte följa med in i omklädningsrummet.

Andersson behövde inte tona ned någon segeryra.

- Jag tror inte att jag behöver prata om det överhuvudtaget. Det var inte den glädje det brukar vara efter en seger. Spelarna är helt inställda på vad som gäller. Det första spelarna sade i omklädningsrummet var att vi började med återhämtningen.

Fylla på med energi

Kort efter slutsignalen började förberedelserna inför avgörandet på San Siro i Milano sent på måndag kväll.

- Just nu äter och dricker spelarna ordentligt, det första och viktigaste i kväll för att få ny energi, säger Andersson på presskonferensen.

Matchen blev som han tänkt sig.

- Vi har pratat mycket om mod, att ge oss själva chansen, stå för något som lag och med några undantag har vi gjort det under kvalet och det gjorde vi i dag igen.

- Jag är väldigt glad att vi vinner matchen. Vi hade lite marginalerna med oss, men jag tycker inte att vi vinner oförtjänt.

Andersson är kritisk mot den turkiske domaren Cüneyt Cakir.

- Jag tycker inte att vi på något sätt var favoriserade och jag är inte helt nöjd med domarinsatsen. Känns skönt att säga det som vinnare och inte efter en förlust. Jag har inte sett alla dueller, men det var en fysisk kamp och jag är glad att vi tar den. En av nycklarna var att vinna duellerna.

"Lika goda kålsupare"

Det hettade till direkt mellan Leonardo Bonucci och Marcus Berg. Anfallaren ansåg att italienarna försökte få honom utvisad efter det tidiga gula kortet.

- Vi är nog lika goda kålsupare vi generellt. Det var mycket kamp, men min känsla är att vi inte blev favoriserade, säger Andersson som noterade att Berg provocerades.

- Jag kände att det kunde att bli en konstig situation och så ville jag ha in Isaac Kiese Thelin, säger Janne Andersson.