Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Axel Wemmenborn gjorde två av Malmö mål i hemmasegern mot Timrå.

Andra raka segern för Malmö

Segern mot Växjö blev precis vad Malmö hoppades på. Ett trendbrott. Med 6–2 mot Timrå har SHL-klubben nu två raka trepoängare.

Efter fyra raka förluster fick Malmö stopp på förlusttrenden med 3–1-segern hemma mot Växjö.

Sedan kom nästa trepoängare av bara farten.

SHL-jumbon Timrå hakade på måltempot i nästan en och halv period, men efter det handlade det mesta och det bästa om hemmalaget.

Max Görtz satte 3–2 i powerplay efter 9.20 minuter av andra perioden. Kim Rosdahl – i sitt första byte – ökade på till 4–2 och innan perioden var över hade Konstantin Komarek gjort 5–2 i powerplay.

I slutet av tredje fastställde Axel Wemmenborn, som även inledde målskyttet, segersiffrorna till 6–2.

- Poängen är det viktigast, och att vi kan ta med oss självförtroende från segrarna för att kunna fortsätta på ett bättre sätt, säger han till C More.

Timrås tränare Fredrik Andersson var inte allt för nöjd efter klubbens åttonde raka förlust.

- Vi var inte nära att vinna en hockeymatch. Malmö var klart bättre än vi, säger han till C More och ansåg att lagets prestation inte var på den nivån som han vill att den ska vara.

- Vi visste att vi skulle få en tuff säsong, men spelmässigt måste vi spela bättre över 60 minuter, få ihop laget och kämpa för varandra hela vägen, sätta laget i första rummet. Då kan vi få bra resultat.

Timrås nästa försök i jakten efter en trepoängare blir hemma mot Växjö på torsdag. För Malmö väntar Djurgården borta redan på onsdag.