Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henri Anier klappas om efter att ha gjort 1–0 för Kalmar mot Östersund.

Anier lösningen på Kalmars problem

Kalmar sökte mot Östersund lösningen på sitt stora problem med målskyttet. Svaret verkar vara den estniske anfallaren Henri Anier som gjorde ett mål och låg bakom det andra i 2–0-segern.

Marcus Antonsson öste in mål för Kalmar under nästan två säsonger. Efter tio mål under våren såldes han till England och Leeds. Efter det har Kalmar haft mycket svårt att göra mål. Kalmars fyra anfallare, fem om man räknar med Lumala Abdu som också kan spela på topp, har gjort ett mål under säsongen. 

Men under sommaren tog Kalmar in den estniska landslagsanfallaren Henri Anier. Han har dragits med skador sedan flytten till Kalmar, men nu är han fullt frisk och det märks. Hans första allsvenska mål kom i slutet av första halvlek. 

- Det är ett fint anfall och jag får en bra passning av ”Tobbe” (Eriksson). Jag har försvararen i ryggen och kan inte avsluta direkt, så jag vänder och skjuter med vänster, beskriver Anier sitt mål. 

- Riktigt skönt att få göra mål i första starten på hemmaplan. Jag känner att formen blir bättre och bättre och jag kommer in mer i laget.

Från skadehelvetet 

Men han var inte den på planen som övertygade mest, det var Kalmar vänsterback Stefan Larsson. 

Larsson har kommit tillbaka efter ett flera år långt skadehelvete. 33-åringen har knappt spelat sedan han värvades tillbaka från Elfsborg 2014. 

- Det är så jäkla skoj att spela fotboll, allt är kul. Matcher, träningar – allt. Det var faktiskt väldigt nära att jag aldrig skulle kunna spela fotboll igen så nu när jag kan vara med igen njuter jag av allt, säger Stefan Larsson. 

Han stängde till på sin vänsterkant mot Östersund, precis lika effektivt som han gjorde i förra omgången mot Elfsborg. 

- Det fungerar bra, och jag känner att kroppen svarar. Jag känner inte av någonting av skadorna, varken före, under eller efter matcherna. Sedan nu när spelet börjar fungera och vi får vinna på hemmaplan så känns det så jävla bra. 

Inget avslut

Östersund kom aldrig in i matchen. De hade inte ett enda avslut i första halvlek, men lyfte sig i andra. 

- Jag är nöjd med hur vi lyfter oss i andra halvlek, vi tar verkligen jobbet och är nära att göra mål med ett skott i stolpen. Men vi räcker inte riktigt till i dag. Vi måste kunna lyfta oss även på bortaplan, säger Östersunds tränare Graham Potter.