Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF-anfallaren Marcus Antonsson jublar efter att ha kvitterat till slutresultatet 1–1 hemma mot Sarpsborg i Europa League-gruppspelet.

Antonsson: "Det är en helt öppen grupp"

När Marcus Antonsson fick chansen från start räddade han Malmö FF i Europa League med sitt 1–1-mål hemma mot Sarpsborg. Hoppet om en 16-delsfinal lever dock för skåningarna.

Precis som i Norge för två veckor sedan slutade Europa League-gruppmötet mellan Malmö FF och Sarpsborg 1–1. Då var det norrmännen som kvitterade – nu var det skåningarna som fick rädda en viktig poäng.

- En besvikelse att vi inte tar alla tre poäng här hemma, säger poängräddaren Marcus Antonsson.

Trots att ingen vann på Stadion i Malmö har dock MFF möjlighet att gå vidare till en 16-delsfinal i februari. Nere i Belgien kvitterade nämligen hemmalaget Genk till 1–1 mot storklubben Besiktas i den 88:e minuten.

- Gruppen lever i allra högsta grad, säger Antonsson.

"Bara att köra"

Genk toppar grupp I på sju poäng. De nordiska grannarna Malmö och Sarpsborg står på fem poäng medan Besiktas har fyra. För Malmö väntar närmast Genk hemma den 29 november innan gruppspelet avslutas borta mot Besiktas den 13 december.

- Vi går givetvis för att vinna de två och gå vidare. Vi möter Genk hemma i nästa match och här hemma kan vi åstadkomma vad som helst. Det har vi visat förr. Det är bara att köra. Vinner vi våra kommande matcher ser det bra ut, säger Antonsson.

Sedan anfallaren värvades till MFF i sommar har han gjort sju mål på 14 allsvenska matcher och två viktiga mål i sista kvalsteget till Europa League mot Midtjylland. Han startade i Europa League-premiären borta mot Genk (0–2), men har de två senaste gruppspelsmatcherna fått inleda på bänken. Nu var han tillbaka i startelvan och satte i den 67:e minuten 1–1-kvitteringen inför 17 601 åskådare.

- Det var ett inlägg från Eric Larsson som "Mackan" (Markus Rosenberg) nickade och deras försvarare står på linjen och räddar den. Den studsar tillbaka rätt ut och jag står på rätt plats, säger han.

Nära mål i första akten

Fyra minuter tidigare hade Sarpsborg tagit ledningen.

- Det var givetvis tungt. Jag tycker att de har en bra period tidigt i första (halvlek), men vi lyckas ta oss ur det och skapar ändå en del chanser. Vi borde kanske ha gjort minst ett mål i första halvlek, säger anfallaren.

- Det var viktigt att vi fick in kvitteringen så tidigt, men vi lyckas inte riktigt forcera ordentligt och få det där trycket för att skapa ett segermål.

Den var även Antonsson som hade det bästa läget under första halvleken, men bortamålvakten Aleksandr Vasjutin fick upp sina händer på anfallarens närskott ur snäv vinkel.

- På returen vet jag inte om jag ska ha straff. Han låser mig ju (Sarpsborgsförsvararen) när jag är först på bollen som går ut, men det är så det är, säger Marcus Antonsson.