Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anfallaren Marcus Antonsson, 27, och Malmö FF ställs på torsdag mot Premier League-jätten Chelsea i den första 16-delsfinalen av Europa League.

Antonsson: "Kommer att bli fantastiskt"

Malmö FF:s korta försäsong är över. Nu väntar skåningarnas första tävlingsmatch för året – mot världslaget Chelsea i Europa League.

I intervju efter intervju blir spelarna i Malmö FF påminda om vilket stjärngäng det är som väntar i torsdagens 16-delsfinal av Europa League hemma i Skåne. Premier League-jätten Chelsea – engelsk ligamästare fem gånger på 2000-talet, vinnare av Champions League 2012 och Europa League 2013.

- Det är ju häftigt så klart, säger anfallaren Marcus Antonsson och fortsätter:

- Det är en utmaning för oss. En otroligt tuff uppgift, men samtidigt är det väldigt inspirerande. Det är ju en stor match för oss och för klubben att få gå ut och möta Chelsea. Det gäller verkligen att ta tillvara på möjligheten.

Främste målskytt i Europa

Antonsson anslöt till MFF i somras efter spel i Leeds och Blackburn och anfallaren gjorde succé omgående. I allsvenskan blev det åtta mål på 15 matcher och i Europa – i kvalet och gruppspel – är han Malmös främste målskytt med fem mål på åtta matcher. Han är dock väl medveten om att defensiven kommer att ta mycket kraft mot Chelsea och att målchanserna lär bli få.

- Det är väldigt viktigt att dra ett lass defensivt. Jobba stenhårt och täcka ytor, men samtidigt handlar det om att ta tillvara på chanser. När de väl kommer gäller det att vara klinisk. Det gäller att verkligen hålla fokus och skärpan i 90 minuter.

Det är dock ett krisande Chelsea som kommer till Malmö. I söndags förnedrades Londonlaget i ligan med 0–6 borta mot Manchester City. Innan dess vann visserligen laget hemma mot Huddersfield (5–0), men i omgången före föll Chelsea med 0–4 borta mot mittenlaget Bournemouth. Den bristande formen för världsstjärnorna lägger dock Antonsson ingen vikt vid.

Vilat stjärnorna

- Vi måste fokusera på det vi kan påverka och det är vår prestation, sedan om de kommer i bra eller dålig form är inget vi kan påverka.

Samma åsikt har MFF-anfallaren om spekulationerna kring vilka elva spelare som den ifrågasatte tränaren Maurizio Sarri väljer att skicka ut på Stadions nylagda hybridgräsmatta. I Europa League-gruppspelet har italienaren valt att vila storstjärnor som exempelvis Eden Hazard (två matcher), Jorginho (två) och David Luíz (noll).

- Det spelar nog mindre roll vilket lag de kommer med. För de som kommer in är nog taggade att visa upp sig, säger 27-åringen.

Tränaren Uwe Rösler vill dock se stjärnorna i Malmö.

- Personligen hoppas jag att Chelsea kommer med alla tillgängliga spelare, med sina största stjärnor. Jag hoppas för våra supportrars skull att de får se ett världsklasslag här och att vi kan visa hur långt vi har tagit oss, säger Rösler.

"Som ett skadat djur"

Han ser inte Chelseas bristande form som något positivt för MFF.

- Det är farligt. De är som ett skadat djur, säger Rösler.

Returen i London spelas på torsdag nästa vecka. Innan dess ska Chelsea möta Manchester United i FA-cupen – för MFF väntar Degerfors i Svenska cupen.

- Det är två skilda matcher vi har nu, säger Marcus Antonsson och skrattar.

Rättad: Chelseas resultat mot Bournemouth och Huddersfield blev omkastade. Rätt är 5–0 mot Huddersfield och 0–4 mot Bournemouth.