Argentina vidare – Island utslaget ur VM

Marcos Rojo. Tacka honom, Argentina. Han frälste i slutet och skickade Nigeria och Island ut ur VM och Argentina till åttondelsfinal.

|

Argentina hade efter två spelade gruppmatcher bara håvat in en poäng. 1–1 mot Island och sedan förnedrade 0–3 mot Kroatien. Då var Messi & Co pressade inför den avslutande gruppmatchen mot Nigeria: En seger var ett måste.

Och det skulle osa dramatik i matchen.

En kvart in i spelet smekte Ever Banega iväg en långboll som landade perfekt på en djupledslöpande Messi som var iskall och slog in ledningen till Argentina. Hans första VM-mål. Då var Argentina vidare från gruppen.

Rojo frälste

Men segern satt inte säkert.

I upptakten av andra halvleken rev Javier Mascherano ned Leon Balogun i straffområdet. Victor Moses stegade fram och satte 1–1. Då var Argentina hux flux utslaget och Nigeria vidare.

Och det såg inte speciellt muntert ut för sydamerikanernas del. Men lösningen fanns i en mittback.

Med tre minuter kvar av full tid var Marcos Rojo på rätt ställe i straffområdet och skickade in 2–1 och med det Argentina vidare till åttondelsfinal.

- Vi visste att vi skulle vinna, vi var övertygade om att Gud skulle hjälpa oss, att allt skulle gå vår väg. Men vi hade nog inte räknat med att det skulle bli så här tufft. Men det viktigaste är att vi nu är vidare, säger Lionel Messi enligt argentinska medier efter matchen.

Island utslaget

Island behövde också vinna för att ta sig vidare från gruppen. Men trots att Island skapade en hel del fina målchanser i den första halvleken så ville det sig inte för den lilla ö-nationen.

I andra halvlek gjorde Kroatiens Milan Badelj ett tidigt ledningsmål. Islands storstjärna Gylfi Sigurdsson kvitterade på straff. Det var dock bara inte Islands dag.

Ivan Perisic sköt Islands hopp om överlevnad i sank i 90:e matchminuten och Islands första VM slutade med sorti "redan" i gruppspelet.

- Vi gjorde allt vi kunde, om man har gjort det så går det inte att vara besviken, säger Islands förbundskapten Heimir Hallgrimsson.

Nu blir det att se fram emot ett riktigt supermöte när Argentina ställs mot Frankrike i åttondelsfinalen. Kroatien kommer att få möta Åge Hareides Danmark.