Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson besöker damlandslagets samling.

Asllani gillade gästspel: "Samma landslag"

Janne Andersson sträckte ut handen och önskade damlandslaget lycka till inför VM i Frankrike. Kosovare Asllani uppskattade herrförbundskaptenens gest.

De senaste åren har Svenska Fotbollförbundet brottats med flera frågor gällande behandlingen av sina A-landslag.

När damlandslaget tränade på Friends arena under torsdagen kom herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson ned på planen.

- Jag pratade med Peter (Gerhardsson) och frågade om jag inte fick komma förbi en träning och säga hej och önska lycka till med VM, med tanke på de upplevelserna vi hade (förra året) och förklara hur avundsjuk jag är på dem att de ska vara med i VM den här sommaren. Jätteroligt att faktiskt få träffa dem, säger Andersson.

I mittcirkeln skakade han hand med lagkaptenen Caroline Seger och hade sedan ordet i ett par minuter inför den samlade truppen.

- Det handlar om att visa det brett: vi är ett och samma land och ett och samma landslag. Vi måste stötta varandra: inte säga en sak utåt och göra en annan sak inåt. Man måste stå för det man säger. Jag tycker det var bra att han kom ner, säger Kosovare Asllani.

TT: Var det han sade till er?

- Nej, mer önska oss lycka till inför mästerskapet (VM i Frankrike i sommar), säger hon.

Damlandslaget spelar vanligtvis i Göteborg medan herrlandslaget håller till i Stockholm. På lördag spelar damerna landskamp mot Tyskland på Friends arena, för första gången någonsin.