Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mimmi Larsson slår in sitt andra mål av tre för dagen mot Schweiz.

Asllani och Larsson briljerade mot Schweiz

En spelsugen och kreativ Kosovare Asllani. En trefaldigt målfarlig och hårt jobbande Mimmi Larsson. Sverige hittade receptet på en riktigt hålrik schweizerost på Estadio Algarve.

Med tanke på att Kosovare Asllani och Mimmi Larsson ska spela ihop i Linköping i årets damallsvenska så var det nog många motståndartränare som tittade på Sveriges överkörning och Schweiz med fasa.

För det svenska landslagets del var det nog snarare förtjusning.

Linköpingsduon ledde vägen för en svensk offensiv som fick en rivstart på matchspelet i Algarve.

- Vi får en väldigt bra start på matchen. Jag tycker vi kontrollerar stora delar av matchen och utnyttjar deras svagheter. Hittar väldigt mycket till ytan framför delas backlinje och även in bakom den, säger Kosovare Asllani efter en dryg timmes gott dagsverke.

Som om det inte vore nog att hon spelade fram till båda sin framtida lagkamrats två första mål i matchen, ett inlägg och ett instick på ett tillslag, så stod hon också för ett själv.

Vändningen och det precisa distansskottet i krysset var så bra en sista spark innan ett byte kan bli.

- Det var ett snyggt mål, det måste jag erkänna, säger Asllani.

"Hon är en slitvarg"

Direkt efter Asllani satt sig så skulle Mimmi Larsson påpassligt också göra sitt tredje för dagen, vilket fastställde slutresultatet samt hennes hattrick.

Den 29-åriga mittfältsvirtuosen var full av beundran för sin hattrickskjutande, offensiva kollega.

- Hon är en slitvarg och vi hittar varandra väldigt bra. Vi har ett väldigt bra samspel och formen blir bara bättre och bättre nu.

TT: Hur glad är du att ni ska spela tillsammans i Linköping i vår?

- Hon är en otroligt hårt jobbande forward. Väldigt ettrig och jobbig för motståndarna att möta. Hon springer ju i princip på allting. Hon är väl värd sina tre mål.

Samtidigt ställde sig Asllani frågande till det schweiziska försvarsspelet.

Att de också har offensiv kapacitet visade de om inte annat genom Ana-Maria Crnogorcevics 1–1-mål, där det snarare var det svenska försvaret som var hålfyllt, tidigare i matchen.

Men bakåt...

- Schweiz bjuder på allt för stora ytor. Jag vet inte om de studerat oss för vi utnyttjar det väldigt mycket. De ytorna de bjuder på är ju ”halleluja” för en spelare som mig att få framför backlinjen, säger Asllani.

"Är man bara på hugget"

Frågan är dock om det inte var Mimmi Larsson som låg bakom det med.

- Mimmi gör inte bara tre mål. Att Asllani är så väldigt bra i dag beror också på Mimmis sätt att agera och plocka bort deras innerback och öppna upp den ytan för "Kosse", säger en nöjd Peter Gerhardsson och lägger till:

- Sedan är det ju också så klart bra med tre mål.

Det var dock inte bara, bevisligen, Larsson som öppnade för Asllani.

- Hon är en så skicklig spelare och ser insticken. Är man bara på hugget och rätt läge så kommer den oftast, säger hattrickskytten med Asllani i åtanke.

Lagkamratsberöm till trots kunde Larsson inte hymla med att hennes första landslagshattrick var det ultimata sättet att visa framfötterna i prologen inför en VM-truppsuttagning.

- Jag försöker vara här och nu men så klart jättekul när VM är ett stort mål. Så klart det är bra för självförtroendet.