Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kosovare Asllani jublar efter sitt 1–0-mål mot Chile.

Asllanis förlösande mål: "Otrolig lättnad"

Det dröjde till den 83:e minuten. Men chansen kom, och då var hon där. Kosovare Asllanis förlösande mål i VM-premiären var en av landslagsstjärnans skönaste fullträffar i karriären.

Trots ett stort spelövertag, mängder av avslut – om än färre på mål – och ett klart svagare motstånd hade Sverige svårt att få hål på chilenskorna i VM-premiären i Rennes.

Först efter det 40 minuter långa uppehållet, i matchminut 83, kom till slut målet när bollen tråcklades fram via inhopparna Madelen Janogy och Anna Anvegård till ett öppet läge i straffområdet för Kosovare Asllani.

- När avbrottet skedde och vi var i omklädningsrummet var allt jag hade i mitt huvud att ”jag vill vara med och avgöra det här”, säger Asllani, som står och håller i priset för matchens bästa spelare när hon möter medierna i den mixade zonen.

Skönaste målet

- Det kändes otroligt skönt att bara trycka den högt och hårt och få dit 1–0.

TT: Ett av dina skönaste mål?

- Jo, det måste jag ändå säga. När man sitter i omklädningsrummet där och laddar energi... Det bara spelades upp i mitt huvud: ”Avgör, avgör”. Jag kände att chansen skulle dyka upp och det gjorde den.

Sverige drog ned på tempot i början av den andra halvleken, målchanserna blev färre, och kanske var det där avbrottet inte så tokigt ändå. Samtidigt fanns risken att trötta chilenska ben fick välbehövlig vila.

"Guldläge för inhopparna"

Asllani var nöjd med hur Sverige ändå höll sig till matchbilden, och lyckades spela tålmodigt.

- Det är så det kommer att se ut mot sådana här lag. Det är klart att vi gärna hade velat göra mål tidigare, men det är så här det kan se ut, att det är i de sista tjugo minuterna som vi kommer kunna avgöra sådana här matcher. Det är ett guldläge för inhopparna att komma in då och bidra också, när de (motståndarna) är lite tröttare.

Närmast väntar Thailand för Sverige, i Nice, på söndag.

- Nu ska vi njuta av vinsten i dag, och fokusera på Thailand i morgon. Det handlar bara om att ladda batterierna och ta tre poäng mot Thailand så att vi får en gruppfinal mot USA, säger Asllani.