Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebros Michael Almebäck och Sirius Jonas Lindberg i en nickduell under tisdagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Örebro och Sirius.

Avslaget och mållöst i Örebro

Det blev både avslaget och mållöst på ett kylslaget Behrn arena mellan Örebro och Sirius. Men Uppsalalaget tog i varje fall en viktig poäng i den fotbollsallsvenska bottenstriden.

Haglunds Sirius har inte vunnit sedan den 10 augusti borta mot Göteborg och är uppe i sex raka matcher utan vinst. Tack vare poängen lämnade dock Uppsalalaget kvalplatsen och passerade Brommapojkarna på bättre målskillnad. Men BP, som har en match mindre spelad, kan vara förbi Sirius igen då laget ställs mot Östersund på onsdag.

- Ju närmare man kommer de sista matcherna desto mer kommer man titta på tabellen. Nu är det fortfarande sju matcher kvar, så det gäller att fokusera på insatserna och göra bra ifrån sig så kommer poängen. Men det kommer att bli tajt där nere i tabellen, säger Philip Haglund.

"På uppgång"

Och Haglund, som har gjort flest mål i Sirius med sina sex fullträffar, tror på sitt lag.  

- Jag tycker att det känns som att vi är på uppgång igen. Vi gjorde trots allt en bra match mot Hammarby och mot Östersund släppte vi in ett mål i sista minuten och här är det jämnt igen, säger han.

- Jag tycker att det är stor skillnad på det lag vi har nu och det vi hade i våras. Vi har fler kvalitetsspelare tillgängliga nu jämfört med då, då vi hade många skador.

Sirius tog tag i matchen borta mot Örebro inledningsvis. Och efter en dryg kvart blev just Philip Haglund helt fri och tryckte iväg ett rappt skott i straffområdet, men Örebros målvakt Oscar Jansson styrde undan med en fin parad.

- Jag får bollen från högerkanten och får till ett okej avslut, men han gör en mycket bra räddning, säger Haglund.

Räddade på mållinjen

Annars skapades inga direkt klara målchanser under första halvlek, som knappast bjöd de 3 353 åskådarna på någon sprudlande underhållning. Men Örebro fick mer fart på offensiven efter paus. Efter 67 minuter räddade Siriusförsvararen Tim Björkström bollen på mållinjen efter att Örebros Filip Rogic slagit bollen mot gästernas övergivna mål då målvakten Lukas Jonsson hamnat helt snett i situationen. 

Närmare än så kom inte Örebro. Men laget har fortfarande inte förlorat mot Sirius sedan Uppsalaklubben tog sig till allsvenskan. Örebro vann nämligen med 4-2 på Studenternas i våras och tog dessutom två segrar under fjolårssäsongen mot Sirius.