Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Paulinho reagerar på den andra varningen som gav honom ett rött kort. Nu hävs avstängningen. Arkivbild.

Avstängning hävs – Paulinho till semifinal

Häckens överklagan går igenom. Paulinho får spela semifinalen i svenska cupen i fotboll sedan disciplinnämnden kommit med ett mycket ovanligt beslut att ändra ett domslut som tagits under en match. Domaren tycker själv att han fattade fel beslut.

Häckens skyttekung Paulinho får spela semifinalen i svenska cupen mot Djurgården på lördag. Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd tar bort den andra varningen som brasilianen fick i kvartsfinalen mot Gais och häver därmed Paulinhos avstängning.

Beslutet är mycket ovanligt. Disciplinnämndens ordförande Göran Nilsson kan bara påminna sig ett liknande fall under 2018, säger han till Göteborgs-Posten.

"Felaktigt"

Häcken överklagade båda gula korten som Paulinho fick i matchen mot Gais. Disciplinnämnden har tagit del av domaren Kristoffer Karlssons syn på situationerna och tittat på filmklipp på händelserna, och kommit fram till att den andra varningen, som Paulinho fick för filmning, var felaktig och därmed tas bort.

- Därifrån jag stod, från den vinkeln, så fattade jag ett beslut. Men mitt analysarbete tyder på att beslutet är mer felaktigt än rätt. Det har jag sagt i mitt yttrande till disciplinnämnden, säger domaren till Göteborgs-Posten sedan han nåtts av disciplinnämndens beslut.

"Väntat beslut"

- Sedan har jag överlämnat till dem huruvida de anser att det är så uppenbart felaktigt att varningen ska dras tillbaka. Det har de följaktligen tyckt, säger han.

"Jag tycker att det här beslutet var väntat, för det går inte att inte agera när ett så uppenbart fel begåtts. Men samtidigt betyder det mycket både för BK Häcken och för svensk fotboll. Alla kan begå ett misstag men det viktiga är att vi har ett system som innebär att vi, i den mån ett fel går att rätta till i efterhand, faktiskt gör detta", säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens webbplats.