Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens Dick Axelsson (i mitten) är inget fan av långdragna videogranskningar.

Axelsson kritisk mot "fjantregel"

Dick Axelsson fick ett mål godkänt efter en lång videobedömning när Djurgården vann med 2–1 efter förlängning över Timrå i SHL-omstarten. Sedan sågade han de många granskningarna:

Det var när Axelsson gav Djurgården ledningen med 1–0 efter 14.45 av andra perioden som en lång videogranskning följde. Timråmålvakten Niklas Svedberg tog skottet, men returen gick på Axelssons skridsko och in.

- De vill ju inte ha mål i SHL, så jag trodde det skulle bli bortdömt, sade han i C More-intervjun.

Efteråt utvecklade han för TT:

- Det är för många mål som blir bortdömda för ingenting. Vi ska gynna den här ligan att bli offensivare så att det blir mer show för publiken.

"Fjantregel"

Mest är han irriterad på att spelarna blir avblåsta om de är inne i målgården.

- Det är den här fjantregeln om man är en centimeter inne i målgården. De dömer bort varenda 50–50-situation. Man kanske skulle se över den där regelboken, det är väl hundra år sedan de tittade i den.

Från Timråhåll såg man dock annorlunda på situationen och tränaren Fredrik Andersson ansåg att det var spark.

Hans lag hade släppt in 18 mål på tre tidigare förluster mot Djurgården. Nu täppte Timrå igen mittzon och Djurgården fick aldrig upp farten.

Ängsligt lag

I tredje perioden kvitterade backen Johannes Kinnvall till 1–1 och säkrade en poäng till Timrå.

Men förlust, den elfte med uddamålet, blev det ändå till slut. Marcus Davidsson fick friläge med 21 sekunder kvar av förlängningen och sköt distinkt 2–1.

- Mycket handlar om tabellpositionen. Vi blir lite ängsliga i slutet av matcherna och blir rädda om poängen, sade Fredrik Andersson om de många knappa förlusterna.

På läktaren på Hovet satt allsvenska serieledaren AIK:s sportchef Anders Gozzi och scoutade Timrå som kan bli kvalmotståndare i vår.

Timrå åkte på femte raka förlusten och har åtta poäng upp till Örebro ovanför kvalstrecket med en match mindre spelad.

Djurgården förstärkte sin position bland de sex bästa kvartsfinallagen, men fick både stjärncentern Jacob Josefson och landslagsforwarden Jonathan Davidsson skadade. Davidsson dundrade in i karmen på Timrås öppna båsdörr.