Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norrköpings forward Sebastian Andersson jublar efter Kalmars självmål.

Bärkroth: "Det var inte snyggt"

Bra lag lag har tur heter det. Och det får man säga att Norrköping hade mot Kalmar. Ett självmål med drygt tio minuter kvar tog Norrköping upp i serieledning.

De som har sett IFK Norrköping spela de senaste säsongerna känner igen dem som ett spelande lag, ett lag som vill få i gång ett bra passningsspel och bygga upp sina anfall. Så såg det inte ut mot Kalmar.

- Det var inte snyggt, men fantastiskt sköna poäng, sade Niklas Bärkroth som slog den djupledsboll som Marko Biskopuvic glidtacklade in i eget mål.

- Vi märkte redan på uppvärmingen att det var väldigt torrt och strävt, planen var fin, men när det är så strävt är det svårt att spela. Vi började tänka om redan då, berättade Andreas Johansson.

Fick inte vattna

Det torra vädret i Kalmar har gjort att det är bevattningsförbud och därmed fick inte Kalmar FF vattna planen på Guldfågeln Arena.

- Hade man vattnat planen hade det blivit ett annat spel. Men nu visar vi att vi kan anpassa oss och spela ett sådant här spel också, menade Johansson.

Det var en nästan helt jämn match och det blev slumpen som avgjorde. Men ändå vann Norrköping. De visar därmed att de ska vara med och utmana om guldet även i år.

- Vi har ett otroligt bra lag. Vi sätter laget först och alla vet att om man jobbar för laget så blir man bättre som individ, sade Andreas Johansson.

- Alla är ödmjuka inför uppgiften och vet vad som krävs, menade Andreas Hadenius, för dagen mittback tillsammans med Andreas Johansson.

Poäng trots tapp

Trots att de har tappat spelare som Emir Kujovic, Christoffer Nyman, Arnor Traustason och Alexander Fransson, och dessutom tränare Janne Andersson, så fortsätter Norrköping att plocka poäng.

- Det är inga dåliga spelare vi tappat, fyra landslagsmän. Men vi har fått många nya bra killar som snabbt har anpassat sig till Norrköpings sätt att vara som lag. Nu får vi ta en match i taget och se hur långt det här räcker, sade Andreas Johnasson.

Kalmar har fortfarande svårt med spelet och formen, även om de var minst lika nära segern som Norrköping.

- Vi brister i genombrottsspelet, i avsluten och på fasta situationer. Hade vi presterat lika bra där som i spelet på planen så hade vi vunnit i dag, sade Kalmartränaren Peter Swärdh.