Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johannes Thingnes Bø under sprinttävlingen i Ruhpolding.

Bø tog åttonde segern – Samuelsson tia

Det blev ingen ny pallplats för Sebastian Samuelsson i skidskyttesprinten i Ruhpolding, trots att svensken återigen bjöd på felfritt skytte. Vann gjorde norrmannen Johannes Thingnes Bø som i överlägsen stil tog sin åttonde världscupseger för säsongen.

Förra veckan tog Sebastian Samuelsson sin första pallplats i världscupen i karriären när han slutade trea i Oberhofs sprint.

I den uppskjutna sprinten i Ruhpolding stod Samuelsson återigen för en positiv insats och missade inte ett skott varken i liggande eller stående skytte. Samuelsson körde in som tia, 47 sekunder efter norrmannen Johannes Thingnes Bø

- Det har känts bra i dag och det var kul att skjuta fullt igen, säger Samuelsson till SVT.

Trots att även den inledande åkningen var fin tappade svensken i slutet av loppet.

- Jag känner att jag inte riktigt orkar ligga i så mycket som jag ska. Men det var många duktiga därute, säger han.

Jesper Nelin slutade drygt en och en halv minut efter segraren, på en 39:e plats. Martin Ponsiluoma, som brottats med en förkylning, missade ett skott på vardera i både liggande och stående och kom i mål som 34:a, nio sekunder före Nelin.

- Jag är nöjd med det. Det kändes inte så lätt i dag men jag har gnetat på, säger Ponsiluoma.

Tyske hemmafavoriten Benedikt Doll inledde i ett rasande tempo men en bom i det andra skyttet innebar ett besviket sus bland publiken och gav en andraplats. I stället var det suveräne Johannes Thingnes Bø som tog hem segern i överlägsen stil.