Barça vände efter Guidettis debutmål

John Guidetti fortsätter imponera i spanska Alavés. I ligamötet borta mot storlaget Barcelona gjorde den 25-årige svensken sitt första mål för klubben – men matchen slutade i en förlust.

|

Bottenlaget Alavés överraskade stort i inledningen av ligamötet på Camp Nou, John Guidettis femte match för Alavés sedan han lånades ut från Celta Vigo. Den svenske landslagsanfallaren satte bortalagets ledningsmål till 1–0 i den 23:e matchminuten, på pass från Ibai Gómez.

Guidetts första mål för klubben räckte däremot inte till poäng, Luis Suárez kvitterade till 1–1 i den 72:a matchminuten och storstjärnan Lionel Messi satte 2–1 i 84:e.

Alavés är därmed kvar på 17:e i tabellen, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Serieledande Barça har ännu inte förlorat i La Liga den här säsongen och leder ligan med elva poäng före Atlético Madrid.

Guidetti har imponerat under de första veckorna i sin nya klubb som han är utlånad till säsongen ut. I jakt på speltid och en plats i den svenska VM-truppen till sommarens mästerskap i Ryssland.

Tidigare under söndagen fick Espanyols Mario Hermoso stor uppmärksamhet för ett sensationellt "hattrick" i 2–3-matchen borta mot Leganes.

Varför mittbackens tre mål var uppseendeväckande?

22-åringen skickade oturligt nog in två bollar bakom sin egen målvakt Diego Lopez – 0–1 efter elva minuter och 1–3 med åtta kvar att spela – innan han fullbordade insatsen med att reducera till 2–3 i 88:e minuten.