Barcelonas svit höll i galet "El Clasico"

Omdiskuterat, hett, händelserikt och underhållande. Trots säkrad ligaseger för den ena parten var "El Clasico" mellan Barcelona och Real Madrid allt annat än avslaget. Resultatet? Delad pott, 2–2.

|

Mötet mellan Barcelona och Real Madrid anses vara den största klubblagsmatchen i världen. I år på pappret med mindre betydelse rent sportsligt då hemmalaget Barcelona redan säkrade den spanska ligatiteln förra helgen.

Betydelselöst och avslaget?

Långt ifrån.

Teknisk briljans, mål och framför allt heta känslor överlappade varandra under 45 minuters (och två tilläggsminuters) galen fotbollsunderhållning på Camp Nou.

Först var det målen.

Luis Suarez och Barcelona med det första, efter att ha fått flera hektar av ytor på offensiv planhalva. Inspelet från Sergi Roberto möttes med en distinkt volleyträff från en fri Suarez, och 1–0 var ett faktum efter tio spelade minuter.

Hjärnsläpp på rad

Fem minuter senare replikerade Real Madrid genom Cristiano Ronaldo efter ett mönsteranfall. En Ronaldo som i samband med målet, som var hans 18:e i Clasicosammanhang, landade snett med foten och därefter byttes ut i paus.

Chanserna till fler mål fortsatte avlösa varandra – men avslutningen av den första halvleken handlade i stället om annat en fotboll. Det fanns både strypgrepp och cyniska stämplingar. Alla med hätska diskussioner, men inga utvisningar, som resultat.

På övertid i första halvlek, skulle ännu ett hjärnsläpp till slut få domarens bägare av tålamod att rinna över. Sergi Robertos knytnäve i ansiktet mot Marcelo var ful och framför allt onödig – det röda kortet därpå odiskutabelt.

Desto mer diskutabelt var Lionel Messis 2–1-mål för Barcelona i inledningen av andra halvlek, när Luis Suarez hakade upp Rafael Varane i upprinnelsen till målet.

Drömmål av Messi

Messis förvaltande av läget han fick var dock tveklöst och magnifikt.

Med ett känsligt avslut från straffområdeskanten hittade ett till synes onåbart hörn av Real Madrid-målet.

"Det där vill jag också göra", tänkte Gareth Bale, när han lika kliniskt dundrade in ännu en Madridkvittering med en dryg kvart kvar av matchen. I ett läge där Barcelonas numerära underläge sedan halvtidsvilan började märkas.

Men mer än så skedde inte i målprotokollet – även om intensiteten och glöden var på maxnivå hela vägen till slutsignalen.

2–2 innebar att Barcelona fortsatt är obesegrat i La Liga med tre återstående matcher att spela.