Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lasse Vibe och hans Göteborg styrde det allsvenska toppmötet till att börja med. Men Rasmus Bengtsson och Malmö reste sig och fick en poäng.

Bengtsson lugnar om knäet efter toppmötet

Ett skadedrabbat Malmö kom till Gamla Ullevi, fick 0–0 mot IFK Göteborg och behöll förstaplatsen i allsvenskan. Mittbacken Rasmus Bengtsson haltade ut med en befarad knäskada, men gav lugnande besked:

Det blev en bra match, om än mera tät än chansrik, när topplagen IFK Göteborg och Malmö FF möttes.

Malmö, med en rad skador och viktige mittfältaren Anders Christiansen avstängd, hade tre nya namn i startelvan. Bonke Innocent tog Christiansens plats på mitten, och gjorde det bra.

I IFK Göteborg gjorde Lasse Vibe comeback efter skadeproblem, som ensam spets i 4–2–3–1. Hemmalaget började bäst, men skapade inga riktigt heta chanser. Malmö fick större bollinnehav efter en stund, och sedan skiftade spelkommandot mellan lagen.

Direkt efter paus bytte Malmö in mittfältaren Romain Gall, som blev en positiv injektion. Men inget av lagen lyckades göra mål, trots att det togs fina initiativ från båda sidor.

- Jag tycker att vi har full kontroll på Malmö. Samtidigt är det inte så att vi skapar massor av målchanser, säger Poya Asbaghi, tränare i IFK Göteborg.

Defensivt Malmö

Han tycker att gästernas defensivt inriktade 3–5–2-uppställning satte en tydlig prägel på spelet.

- Balansen som Malmö kommer ut med gör att det blir en tillknäppt match, anser Asbaghi.

Malmötränaren Uwe Rösler var nöjd med en poäng.

- Vi är i en svår period just nu, men toppar fortfarande tabellen, konstaterar Rösler.

Fler skador är absolut inte vad Malmö behöver. Skönt då att Rasmus Bengtsson, viktig i trebackslinjen, kunde ge lugnande besked efter att ha tvingats utgå.

- De hade en inläggssituation. Jag rusade mot eget mål, stannade upp och fick en liten översträckning i mitt "gamla knä", säger Rasmus Bengtsson, och syftar på vänster knä som han haft en broskskada i.

Spel på söndag?

Bengtsson fortsatte spela en stund innan han byttes ut, men kände sig hindrad och var orolig för att knäet skulle bli sämre. Men efter matchen utesluter han inte spel redan på söndag, mot Kalmar.

Polisen hade förbjudit gigantiska så kallade OH-flaggor vid torsdagens match, eftersom de kan användas för att skydda personer som exempelvis använder pyroteknik. Men Göteborgs supportrar trotsade förbudet, och vecklade ut en flagga över hela norra ståplatsläktaren före matchstart.