Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Berg i landslagströjan. Arkivbild.

Berg: " Ser fram emot nya utmaningar"

Den svenske landslagsanfallaren Marcus Berg lämnar Panathinaikos. 30-åringen har gjort klart med en flytt till Förenade Arabemiraten och klubben Al Ain. ”Jag ser fram emot min nya utmaning och ska göra mitt bästa för att nå mina personliga och klubbens mål”, skriver anfallaren på Instagram.

Den föregående säsongen vann Marcus Berg den grekiska skytteligan för storklubben Panathinaikos. Det öppnade förstås upp för intresse kring den landslagsanfallaren, men det blev alltså ingen flytt till någon större europeisk liga för målkungen.

På onsdagen blev det i stället klart att Berg, 30, lämnar europeisk toppfotboll för en flytt till Förenade Arabemiraten. Al Ain bekräftar på klubbens Twitter-konto att svensken har skrivit på ett kontrakt.

"Det har varit mycket tårar de senaste dagarna. Tårar av lycka från all kärlek, vänlighet och respekt som jag och min familj fått från alla fantastiska människor i Panathinaikos", skriver Berg själv i ett inlägg på sitt Instagram-konto.

Tidigare har Marcus Berg representerat IFK Göteborg, nederländska Groningen, tyska Hamburg, nederländska PSV och nu senast grekiska Panathinaikos. Han har gjort 47 landskamper för Sverige, gjort 12 mål och startade på topp tillsammans med matchhjälten Ola Toivonen i den senaste VM-kvalmatchen mot Frankrike.