Boston Patrice Bergeron, till vänster, firar ett av sina mål.

Bergeron sänkte Detroit

|

Matchen mellan Boston och Detroit stod och vägde fram till den sista perioden. Då klev Bostons center Patrice Bergeron fram vid ställningen 1–1.

Först skickade han in ledningen sex minuter in i tredje perioden, sedan stängde han matchen helt och hållet när han med 15 sekunder kvar fastställde slutresultatet till 3–1 i tom kasse.

Svenskarna i Detroit – Niklas Kronwall, Jonathan Ericsson, Henrik Zetterberg och Gustav Nyquist – får därmed inte fira julafton som vinnare.

Rookien Mathew Barzal hade stor show när hans New York Islanders vann mot Winnipeg med 5–2. 20-åringen noterades för ett hattrick. Två mål kom i den första perioden, sedan kom det sista i den tredje, då han satte 4–1-målet. Det var ynglingens första hattrick i NHL.