Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jubel efter Filip Rogics sena avgörande.

Besara bakom Örebros vändning

Tidigare i veckan flög han till Qatar för att skriva på ett proffskontrakt - men i sista stund sprack affären. Och på lördagen var Nahir Besara tillbaka i Örebro och blev matchhjälte när laget besegrade Sundvall med 2–1.

Det mesta i Örebro har de senaste dagarna kretsat kring Nahir Besaras övergång till den qatariska ligan som alltså sprack i sista sekund.

Och när ÖSK-anfallaren i fredags var hemma från Qatar efter den långa flygresan gick han ut i media och riktade stark kritik mot ÖSK-ledningen då han var missnöjd med klubbens sätt att hantera förhandlingarna som till sist gick i stöpet med qatariska Al-Khor.

Till NA sade han bland annat:

- Jag var väldigt noga med att jag inte ville åka om ÖSK inte var okej med det bud som fanns. Och väldigt tydlig med att det bud som fanns inte var förhandlingsbart. Jag är besviken, och jag känner mig sviken av ÖSK.

Och efter matchen mot Sundsvall säger han till TT:

- Jag står för vad jag sagt, det har ju varit sanningen, det har inte varit någon känsla, jag sade fakta.

Sliten mittfältare

Men Besara underströk att motivationen inför mötet med Gif Sundsvall inte skulle påverkas av händelsen – och det skulle visa sig stämma. Efter den uppmärksammade resan fick dock Nahir Besara börja på bänken – men när han kom in tände den sömniga matchen till.

- Jag och Axel Kjäll (ÖSK:s tränare) hade bestämt att jag skulle börja på bänken. Det kändes bäst så både för mig och för laget med tanke på att jag inte tränat den här veckan. Jag kände att jag inte hade "powern" för att starta.

TT: Och sliten efter flygresan?

- Nja…inte bara flygresan. Utan också med tanke på allt som har hänt… Det kändes bäst för mig och för laget, säger Besara och fortsätter:

- Det har varit mycket snack om mig. Men det blev som det blev och nu är jag här. Jag ska njuta av ytterligare nio matcher som är kvar den här säsongen. Och köra på. Även om det var en annan grej som jag ville göra egentligen. Men det blev som det blev.

"Mina favoritytor"

Sundsvall inledde med hög press och mycket bollinnehav och efter halva första halvleken kunde Peter Wilson rulla in matchens första mål bakom ÖSK-målvakten Oscar Jansson efter strul i hemmaförsvaret.

Direkt efter pausen bytte alltså tränaren Axel Kjäll in Nahir Besara och anfallaren fick omgående fart på ÖSK:s offensiv.

Efter 58 minuter drev Besara bollen mot straffområdet och spelade sedan mycket snyggt fram till Johan Bertilsson som satte kvitteringen intill stolpen.

- Det är mina favoritytor, mellan backlinjen och mittfältet. Jag får en perfekt boll och spelar en bra boll till Johan Bertilsson som gör ett fantastiskt avslut. Det var ett fint fotbollsmål.

"Det vet man aldrig"

På tilläggstid nickade sedan mittfältare Filip Rogic in 2–1 till ÖSK efter en hörna slagen av Nahir Besara – förstås. Formstarka Örebro tog därmed tredje raka trepoängaren i allsvenskan.

För Nahir Besara närmar sig samtidigt säsongsslutet – och hans kontrakts utgång.

- Då ska jag på semester, sen får vi se. Det finns fortfarande massa intresse för mig, så jag får se.

Han utesluter inte ÖSK.

- Det vet man aldrig, men just nu har vi inget snack med varandra. Men någon gång kommer vi prata.