Besara tvåmålsskytt i Örebros seger

Efter två oavgjorda matcher fick Örebro sin första trepoängare i årets allsvenska. Nykomlingen Trelleborg besegrades med 2–1.

|

En ojämn gräsmatta och vinden var de lurigaste motståndarna på Vångavallen i Trelleborg.

- Mattan var så jädra dålig, det var svårt att bedriva något passningsspel, säger Besara till C More.

Hemmalaget hade medvind i den första halvleken, vilket man hanterade ganska bra. Den ställde i alla fall till det för Örebro-målvakten Oscar Jansson vid flera tillfällen.

Allra mest i den tolfte minuten då Trelleborg gjorde 1–0 på en hörna. Jansson fick inte tag på bollen som damp ner bakom honom. Där stod Deniz Hümmet och hade bara att peta in bollen i mål.

- Det var påspassligt. Jag vet hur vinden går och trodde att han skulle tappa bollen, säger Hümmet till C More.

Örebro kvitterade i slutet av första halvlek på straff sedan Johan Mårtensson fallit i straffområdet. Nahir Besara satte bollen hårt i högra hörnet medan TFF-målvakten Marko Johansson slängde sig åt vänster.

En kvart in i andra halvlek blev Besara tvåmålsskytt då han satte 2–1 på en frispark. Trelleborg hade svårt att få till några målchanser i motvinden och Örebro kunde säkra sin första seger i vår.

- Det var en otroligt viktig seger. Återigen visade vi stark lagmoral och lyckades vända ett underläge, säger Besara.

Trelleborg har inlett allsvenskan med två förluster hemma på Vångavallen. Laget har en poäng efter 1–1 mot Djurgården i förra omgången.