Björklöven och Adam Werner slog Modo. Arkivbild.

Björklöven vann ännu ett derby mot Modo

Björklöven trivs mot Modo. 3–2-segern mot rivalen från Örnsköldsvik förlängde Umeålagets derbysvit till fyra matcher.

|

7049 åskådare fanns på läktarna i Ö-vik och efteråt var det de gröngula gästerna som firade. Efter att ha vunnit fjolårssäsongens två sista derbyn har Björklöven även tagit hem höstens två möten i hockeyallsvenskan.

Segermålet sköt Erik Rainersson från nära håll när det återstod 52 sekunder av mittperioden, då för övrigt samtliga mål i matchen gjordes. I tredje perioden höll Adam Werner tätt mellan stolparna och kunde sedan jubla ikapp med de högljudda fansen.

- Det är helt sjukt. De håller stämningen i hela hallen trots att det är bortaplan, det är fruktansvärt kul att spela, sade "Löven"-keepern till C More.

AIK föll ihop

Björklöven klättrar i och med segern till femteplatsen, förbi AIK som föll ihop som ett korthus i Oskarshamn. Jens Jakobs gav gästerna ledningen redan efter 1.19, men sedan var det roliga slut för "Gnaget". Oskarshamn punkterade matchen med tre mål på mindre än två minuter i slutperioden och vann med 5–1. Niklas Johansson stod för två av målen.

För Modo innebar derbyförlusten ett fall ned till åttonde plats då laget passerades av Södertälje. SSK vann med 3–2 borta mot serieledande Timrå, efter att Thomas Valkvae-Olsen avgjort i slutet av andra perioden.

SSK klättrar

Efter att SSK inlett säsongen med sex förluster sparkades tränaren Mats Waltin – och det har fått rejäl effekt. Under nya tränaren Ulf Lundberg har SSK tagit 29 poäng på 13 matcher och tagit sig upp till sjundeplatsen i tabellen.

Timrå toppar fortfarande på 37 poäng, en före Oskarshamn och tre före Leksand. Dalalaget slog fyran Pantern med 2–1 efter ett sent segermål av Johan Porsberger.