Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Schweizaren Daniel Yule vann överraskande Madonna di Campiglios världscupslalom i Italien. Arkivbild.

Blågult misslyckande i "svenskbacken"

Det blev ett misslyckande för de blågula slalomherrarna i "svenskbacken" Madonna di Campiglio. Kristoffer Jakobsen blev bäste svensk på en 15:e plats – drygt en och en halv sekund bakom schweiziske skrällsegraren Daniel Yule.

Italienska alporten Madonna di Campiglio blev känd som "svenskbacken" efter Ingemar Stenmarks regelbundna världscupsegrar under 70- och 80-talet. Men under lördagen var det raka motsatsen.

24-årige Kristoffer Jakobsen från Storklintens alpina klubb i Boden, ende blågula åkare vidare till det andra åket, blev bäste svensk på en 15:e plats – en sekund och 52 hundradelar bakom segrande Daniel Yule, Schweiz.

Förstaåket var en mardröm för veteranerna André Myhrer, 35, och Mattias Hargin, 33. OS-guldmedaljören Myhrer, med startnummer 2, såg ut att ta sig till det andra åket som 30:e och siste man, men slutade 34:a. Enligt SVT drabbades Myhrer, som var 19 hundradelar från en plats i andraåket, av magsjuka inför tävlingen och såg seg ut i målfållan.

Hargin, 20:e startande, fick ingenting att stämma i pisten och slutade 51:a.

Men det var inte bara svenskarna som misslyckades. Österrikiske storstjärnan Marcel Hirscher hade perfekt läge att ta sin 64:e världscupseger, men missade grovt i den femte porten av sitt andraåk och slutade 26:a. Daniel Yule vann 34 hundradelar före Marco Schwarz, Österrike, sedan norske storstjärnan Henrik Kristoffersen grenslat. Schwarz landsman Michael Matt slutade trea.