Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
IFK Göteborgs nya tränare Torbjörn Nilsson och Alf Westerberg under dagens träningen på Kamratgården i Göteborg.

Blåvitt-ikonen ska slipa på detaljerna

Det är 31 år sedan Torbjörn Nilsson slutade i IFK Göteborg. Nu stod klubbikonen plötsligt i gräset på Kamratgården igen – hastigt inkallad som assisterande tränare till nye huvudcoachen Alf Westerberg.

- Tanken är väl att Alf mer ska se till helheten medan jag ska jobba en hel del med detaljerna i framförallt anfallsspelet. Kanske de lyssnar lite på mig. Jag har ju lite status, jag gjorde ju ändå en del mål både i Europa och här i Sverige, säger den nyblivne 63-åringen med ett leende i sin första intervju som ny i tränarstaben.

Torbjörn Nilssons inhopp var ett önskemål från Alf Westerbergs sida.

- Hans namn kom upp sent i måndags natt. Så det har varit en snabb process. Det känns väldigt bra att få in en erfaren och kunnig instruktör i staben. Han kommer säkert att öppna ögonen ytterligare på våra spelare, säger Alf Westerberg.

Den assisterande tränarens meritlista med bland annat 444 A-lagsmatcher och 329 mål i den blåvita tröjan inger självfallet respekt.

"Jättekul att han är här"

- Det är jättekul att han är här. Han kan säkert bidra med både glädje och energi. Särskilt för anfallarna som garanterat kommer att lyssna och lära, säger lagkaptenen Mattias Bjärsmyr efter första passet med den nya ledarduon.

Anställningen har gått i rekordfart. En förfrågan under måndagen om han överhuvudtaget skulle vara intresserad att hjälpa till, ett två timmar långt möte med Alf Westerberg på tisdagen och ett klartecken från storsponsorn Prioritet Finans som står för lönen gjorde att alla bitar föll på plats.

- Jag har alltid tyckt att man borde kunna utnyttja gamla legendariska spelare bättre. Så när den här frågan kom upp tyckte jag det var perfekt att kunna gå in och hjälpa till. Det handlar inte om några stora pengar. Det viktigaste är att jag tror att det här väcker nytt hopp och nytt intresse hos både supportrar och publik, säger Nils Wiberg, vd vid Prioritet Finans, till TT.

Oklart inför nästa år

Göteborgs nya tränarpar har kontrakt till säsongens slut. Vad som händer efter det återstår att se. Sportchefen Mats Gren säger att han nu "sitter lugn" och avvaktar hösten.

- Jag är övertygad om att Alf och Torbjörn kommer att göra ett kanonjobb. Sedan får vi se hur det ser ut inför nästa år.

Torbjörn Nilsson själv ligger lågt i diskussionen om framtida kontrakt. Han var aldrig aktuell som huvudtränare eftersom hans utbildning inte uppfyller de formella kraven.

- Det är dumt att sia om framtiden. Ibland är jag en känslomänniska. Ena stunden kan man säga att man aldrig mer ska äta en pizza och några dagar senare kan man vara jättesugen på en. Och man vet ju inget om hur mitt liv ser ut i november...