Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard rädder ett skott från Göteborgs Mads Winther Albaek

Blåvitt missnöje med domaren

Straff emot sig och offside på motståndarnas kvittering. IFK Göteborg gillade inte domarens insats i matchen mot Elfsborg.

Domaren Kristoffer Karlsson hade en tuff dag på jobbet. Först dömde han straff när Elfsborgs Simon Hedlund föll i en duell med Haitam Aleesami. Viktor Claesson missade straffen. Sen missade domar-Karlsson när Hedlund var offside vid 1–1-kvitteringen.

- Jag tror att båda lagens ledare, spelare och publik tyckte att det kunde ha varit en bättre insats från domaren, säger Jörgen Lennartsson. Feldomslut ingår i fotbollen, men det här var nog hans tuffaste utmaning som domare. Han har väl aldrig haft en match av den här digniteten innan. Någon gång måste de nya domarna kastas ut på djupt vatten. Det var väldigt djupt vatten för honom idag.

Elfsborgs svit intakt

Elfsborg har inte förlorat mot IFK Göteborg sedan 2005 – samma år som Borås arena invigdes. Sviten på elva matcher lever. IFK spelade bäst i första halvlek och Elfsborg hade sin bästa period under första kvarten i andra, när kvitteringen kom. Men det här räckte inte för att något av lagen skulle ta sig uppåt i tabelltoppen.

- Det är en nylagd konstgräsplan som inte har satt sig riktigt, säger Lennartsson. Vi hanterade det ganska okej. Vi gjorde en väldigt bra första halvlek. I den andra var Elfsborg hetare i starten. De fick en kvittering i den fasen. Vi gick hårdast för det i slutet och hade de bästa chanserna på slutet.

Elfsborgstränaren Magnus Haglund:

- När vi sätter fart på bollen har IFK ingen möjlighet att hänga med. Där får de hålla i hatten. Sen ebbar det ut. De hade någon stor chans i slutet som de kunde ha avgjort på.

Tätt matchande för IFK

Blåvitt, som hade fyra segrar i rad efter EM-uppehållet, matchar intensivt den närmaste tiden. Först returmöte med polska Piast Gliwice på torsdag och sedan allsvensk match på söndag mot Jönköping. Båda på Gamla Ullevi. Om Göteborg går vidare i Europa League är det så de kommande veckorna ser ut, med matcher torsdag och söndag.

- Det har varit mycket matcher vilket är kul, säger matchens första målskytt Mikael Boman. Det är bra att vi kan rotera med mycket folk och att många kommer in och gör det bra.