Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lars Volden under lördagens match mot Växjö.

Blixtinkallad Volden räddade seger för Malmö

En straffräddning, ett insläppt mål och en rad avgörande räddningar. Mycket mer kan man inte begära av en vikarierande målvakt som inte ens visste att han skulle spela när han vaknade på morgonen.

Norrmannen spelar till vardags för Pantern i allsvenskan, men har också kontrakt med Malmö.

Det gör att det kan bli snabba ryck ibland. Som inför matchen mot Växjö, då båda ordinarie målvakterna Oscar Alsenfelt och Christopher Nihlstorp saknades på grund av skador.

- Jag satt i bilen hem från morgonvärmningen när de ringde och sa att jag skulle spela. Jag sa bara: okej, bra. Sedan åkte jag hem för att sova lite, säger Lars Volden.

Volden storspelade mellan stolparna. Han räddade 28 skott och stoppade bland annat ett straffslag av Janne Pesonen i den tredje perioden då ställningen var 2–1 till Malmö, efter mål av bland annat Pontus Netterberg mot sin gamla klubb.

Fansen sjöng Voldens namn

Efter att backen Jens Olsson sköt in 3–1 i tom bur för Malmö var segern ett faktum – lagets första på fem matcher – och hemmafansen sjöng Lars Voldens namn.

- Det är alltid kul att komma hit och spela i SHL. Ännu skönare var att vi kunde ta tre poäng, säger målvakten, som spelade match med Pantern så sent som kvällen innan.

Efter slutsignalen stod han i svettiga underställ med Malmös klubbmärke på.

- Så klart att SHL är bättre än allsvenskan, det är många fler individuellt skickliga spelare och jag måste vara mer alert. Annars försöker jag bara spela mitt spel som vanligt.

”Nu ska vi njuta i några timmar”

Frågan är om någon av Malmös ordinarie målvakter hinner komma tillbaka till nästa match på måndag eller om Volden kan bli inkallad på nytt. Dagen efter spelar Pantern ny match så det kan med andra ord bli gott om speltid för norrmannen framöver.

Själv säger han att han inte har funderat på saken, men att om Malmö hör av sig ställer han upp.

Malmös tränare Peter Andersson kunde i vart fall inte vara nöjdare med vikarien mot Växjö.

- Volden kommer in när det inte ens är tänkt att han ska stå och är avgörande för oss. Jag är grymt glad för killarnas skull. Nu ska vi njuta i några timmar av den här segern, säger han.