Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
AIK:s Johan Larsson firar sitt 4-1-mål under tisdagens ishockeymatch i hockeyallsvenskan mellan AIK och Modo.

Blixtryck avgjorde toppmötet

Superkedjan drog i gång blixtrycket som avgjorde toppmötet i hockeyallsvenskan. Den glödheta AIK-trion gjorde två mål i 4–2-segern över Modo och har öst in 14 poäng på tre matcher.

Trion med Jesper Frödén (ett mål mot Modo), Fredric Weigel (0+2) och Anton Holm (1+1) öste in poäng redan under försäsongen.

När sedan serien startade och det blev skarpt läge har poängregnet fortsatt.

Trion gjorde tillsammans åtta poäng i premiären mot Karlskoga och efter en lite svagare insats i 2–1-segern mot Västervik – en poäng – kom fem nya poäng i toppmötet med Modo.

Båda lagen hade inlett hockeyallsvenskan med två raka segrar.

Två på 14 sekunder

AIK förlängde segersviten till tre matcher tack vare ett blixtryck i andra perioden. Laget gjorde tre mål på drygt tre minuter, varav de två första kom inom loppet av 14 sekunder, och tog AIK från 1–1 till 4–1.

Efter det var Modo med NHL-hemvändande stjärnbacken Tobias Enström ett slaget lag.

- Det var starkt av oss att lyfta spelet i andra perioden, vi gick ned oss lite i slutet av första, sade Frödén som var den som drog i gång målexplosionen inför storpubliken, 6 214 åskådare på Hovet.

Halvliggande lyckades han styra in 2–1 förbi Modomålvakten Erik Hanses.

- Jag försökte hitta en yta där vid sidan av målet, fick en bra pass och försökte styra in den. Det var skönt att den trillade in, sade han.

Supershow

Max Lindholm svepte in 3–1 bara 14 sekunder senare med en backhand bakom ryggen sedan Modobacken Victor Aronsson tappat pucken bakom eget mål.

Knappt tre minuter senare sköt backen Johan Larsson 4–1 med ett kanonskott sedan superkedjan haft show i anfallszon och naglat fast gästerna under en lång spelsekvens.

Frödén, Weigel (ny från Södertälje) och Holm är en glödhet kedja – kanske allsvenskans bästa. En spetsig trio som kan bli avgörande i AIK:s försök att nå tillbaka till SHL. Weigel är poängbäst så här långt av de tre, med sex poäng, ett mål och fem assist.

- Det känns riktigt bra, vi tre tänker hockey ganska lika. I grund och botten jobbar vi väldigt hårt för varandra och sedan är vi tre bra spelare som trivs tillsammans.

- Jag spelade med Holm lite i slutet av förra säsongen och sedan fick vi in Weigel som har spelat med Holm tidigare. Vi hittade varandra nästan direkt, sade Frödén som står på två mål och en assist.

Modotränaren Björn Hellkvist sade till C More:

- AIK får maximal utdelning i mitten av andra perioden. Vi sjunker ihop framför eget mål, det var dåligt.

Efter två mediokra allsvenska säsonger efter degraderingen från SHL är det positiva vibbar i Örnsköldsvik efter värvningen av Tobias Enström. Modo får en ny chans att mäta sig med en topptippad konkurrent redan i nästa omgång då Leksand väntar på hemmaplan.