Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rebecka Blomqvist visade vägen för Göteborg. Arkivbild.

Blomqvists dubbel gav fortsatt guldstrid

Göteborg visste redan på förhand vad som behövdes. Och Rebecka Blomqvist såg till att titelaspiranten fick det. 21-åringen visade vägen med sina två mål i 4–0-segern borta mot Växjö i damallsvenskan.

Göteborg visste om att det behövdes en seger borta mot Växjö för att hålla avståndet till Piteå i toppen och fortsatt vara inblandat i guldstriden.

Västkustlaget skulle också få den start man önskade sig efter drygt tio minuters spel. En välavvägd djupledsboll hittade U23-landslagsspelaren Rebecka Blomqvist, som lika välavvägt förvaltade sitt friläge när hon placerade in bollen till 1–0.

- Vi har pratat om det där och att hitta rätt ytor. Mer sådant, sade Blomqvist till SVT i pausvilan.

Målet var hennes tolfte för säsongen.

- Jag har fått förtroende och får spela på den position som utnyttjar mina kvaliteter mest, säger Blomqvist.

Det dröjde ett bra tag innan tvåan kom. Elin Rubensson var den som stod för utökningen i den 82:a minuten.

Då blev Rebecka Blomqvist sugen på även en 13:e balja för året – och löste just det bara några minuter senare. Som om inte det var nog skulle inhoppande Amanda Johnsson Haahr fastställa slutresultatet 4–0 ytterligare ett par minuter efter det.

I den andra änden av tabellen hade Vittsjö chans att väcka rejält liv i bottenstriden vid en bortaseger mot Djurgården. I stället blev det Djurgården som tog ett väldigt stort kliv mot ett nytt kontrakt. 2–0-segern innebär att Djurgården nu har sex poängs försprång till Vittsjö och Limhamn Bunkeflo kring nedflyttningsstrecket.

Om serien skulle ta slut här och nu hade det varit Limhamn Bunkeflo som på grund av målskillnad hade gjort redan nedflyttningsklara IFK Kalmar sällskap till nästa års elitetta.

2–4-förlusten borta mot Kristianstad hjälpte inte direkt nedflyttningskandidaten.