Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Usain Bolt på Londons Olympiastadion.

Bolt ångrar inte sista satsningen

Usain Bolt kunde ha slutat efter OS som trippel mästare. Men han ångrar inget, trots att det sista kapitlet skrevs i brons och inte guld.

Till slut satt de bredvid varandra på presskonferensen efter 100-metersfinalen. Justin Gatlin, den nyblivne och minst sagt impopuläre världsmästaren. Och Usain Bolt, den detroniserade mästaren efter sin sista stora final på 100 meter.

- Jag är definitivt besviken över att jag inte vann, men jag kom hit och gav allt jag har, säger jamaicanen som inte ångrar satsningen över friidrotts-VM i London.

Nu återstår bara nästa helgs stafett, 4x100 meter, innan den snart 31-årige Bolt tackar för sig för gott.

- Det ska bli härligt att leva normalt och veta att jag inte behöver träna. Jag kommer att sakna sporten, men jag får en chans att leva som jag vill och resa vart jag vill när jag vill.

Förlorade med värdighet

Även om tredjeplatsen säkert sved tog han den med värdighet. Några timmar tidigare hade i stort sett hela Olympiastadion buat ut den tidigare dubbelt dopningsavstängde Gatlin. Men Bolt hade inget ont att säga om amerikanen som vann på 9,92 – två hundradelar före Christian Coleman och ytterligare en före Bolt.

- Jag har alltid sagt att han har avtjänat sitt straff. Om han är här är det okej, jag har alltid respekterat honom som konkurrent. Han förtjänar att vara här och har jobbat hårt. Han var bäst i kväll, säger Bolt.

Justin Gatlin gick ner på knä för Usain Bolt efter loppet, fick en kram som tack för den hyllningen – och hade efteråt svårt att förstå buropen från publiken.

- Jag kan förstå rivaliteten jag har med Usain, men det är ingen dålig rivalitet.

- Jag har gjort min tid, jag har gjort samhällstjänst, pratat med barn och inspirerat barn. Det är allt jag kan göra. Samhället gör så med folk som gör misstag och jag hoppas att friidrotten kan förstå det också, säger Gatlin.

"Respektlöst"

Han tog också illa vid sig när en journalist insinuerade att Gatlin trivs i rollen som "bad boy".

- Vad är det jag gör som gör mig till en "bad boy"? Pratar jag illa om någon, gör jag gester? Skakar jag inte de andras händer, gratulerar jag dem inte, önskar dem lycka till? Det låter inte som en "bad boy" enligt mig, säger 35-åringen.

Usain Bolt satt bredvid och nickade, men ilsknade själv till på en fråga om de ovanligt svaga tiderna hade något att göra med ett förbättrat antidopningsarbete.

- Det finns saker som heter skador, allt går inte enkelt hela tiden och att påstå något sådant är respektlöst. Vi har gjort så mycket bra genom åren. Ja, det gick lite långsamt – men vi kom ut där och bjöd på en riktig show.