Usain Bolt efter årets VM-final på herrarnas 100 meter där han tog brons.
Usain Bolt efter årets VM-final på herrarnas 100 meter där han tog brons.

Bolt bekräftar: Springer stafettkvalet

Usain Bolt är med från start i Jamaicas jakt på sitt sjunde raka internationella guld på herrarnas korta stafett, 4x100 meter, vid VM i London. Friidrottslegendaren bekräftar att han finns med redan i kvalet och inte bara i en förväntad final.

ANNONS
|

- Jag är alltid exalterad över att springa stafett, det syns att grabbarna är förbereda och redo att köra, säger den snart 31-årige sprintern till Reuters.

Bolt har varit med och sprungit hem guld vid fyra raka världsmästerskap och tre raka OS. Men tidigare i år fråntogs Jamaica medaljen från OS i Peking 2008 då Nesta Carter testats positivt för dopning.

Tidigare mästerskap så har Usain Bolt kommit in i laget först till finalen men i årets VM, där Bolt inte springer 200 meter, finns han alltså med redan i lördagens kval innan finalen som sker samma kväll.

ANNONS

Vid OS i London 2012 satte Jamaica – med Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake och Bolt – världsrekord med tiden 36,84. Det är ännu oklart vilka Bolt, på en förmodad sistasträcka, får med sig den här gången.

Bolt, som tagit elva VM-guld och åtta OS-guld, avslutar karriären efter årets VM, och kan alltså avrunda med att ta sin 20:e internationella guldmedalj.

I lördagens final på 100 meter individuellt blev det en bronsmedalj

TT-Reuters
ANNONS