Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Usain Bolt fick göra ett sista ärevarv i mästerskapssammanhang, efter att VM-tävlingarna avslutats.

Bolt: "Tror att jag nästan grät"

Usain Bolts sista mästerskap blev inte alls vad han hade hoppats. Men sprintkungen fick ett sista känslosamt avslut tillsammans med Londonpubliken.

Vi har vant oss att se honom springa snabbare än någon annan, men när Usain Bolt gick ett sista varv inne på Olympiastadions löparbanor gick det inte fort. Bolt promenerade långsamt och eftertänksamt samtidigt som han hyllades av publiken.

Ett dygn hade då gått efter att Bolt skadade sig i baksidan av låret i VM-stafetten, karriärens allra sista lopp.

- Efter att jag missade segern på 100 meter var det någon som sa "oroa dig inte, Muhammad Ali förlorade också sin sista match". Ett mästerskap eller att jag inte fullföljde mitt sista lopp ändrar inte vad jag har gjort för den här sporten, säger han.

"Tog lite tid"

Efter det osannolikt dystra avslutet på lördagskvällen lämnade Usain Bolt snabbt arenan utan att lämna några kommentarer. Med lite distans till loppet bekräftade Bolt att han blev kall när stafetten blev försenad.

- Det tog lite tid för vi stod och väntade på två medaljceremonier, runt 10-15 minuter, och det var lite blåsigt. Jag frågade "varför tog ni ut oss om vi ändå skulle stå här". Men vad kan jag göra, det är bara att följa reglerna.

På söndagskvällens presskonferens presenterades Usain Bolt som mannen som inte behöver någon introduktion. Efter totalt 19 guld – åtta i OS och elva i VM – lämnar den karismatiske 30-åringen ett stort tomrum efter sig i friidrottsvärlden. Mycket talar för att han kommer tillbaka i en eller annan roll, dock inte i något comebackförsök.

- Jag har sett för många pensionera sig och sedan komma tillbaka. Det gör det bara värre, de skämmer ut sig och jag kommer inte vara en av dem.

- Men jag är inte säker på vad jag ska göra exakt. Jag ska fundera kring vilket sätt jag bäst kan hjälpa sporten på, jag älskar friidrott.

Nära tårar

Han verkade tagen av stundens allvar i det sista mötet med fansen och stannade upp vid starten för 100 och 200 meter.

- Jag sa hej då till fansen och jag sa hej då till mina grenar. Det är grenarna som jag har dominerat i flera år. Jag tror att jag nästan grät, det var nära.

Men Bolt var ändå upplagd för lite fest innan han lämnar London.

- Det första jag kommer göra är att gå ut och ha kul, festa. Jag behöver gå ut och ta en drink. I morgon kommer jag var tillsammans med min familj, det är de två sakerna som är på min lista just nu.

- Hela mitt liv har varit friidrott, jag har gjort det här sedan jag var tio. Att bara ta det lugnt och ha kul och leva livet känns skönt.